Startsida / Inlägg

Margaux Dietz om barnbeslutet

av tramsfrans

Foto: Ali Lorestani

Att influencers gillar att visa upp vad de gör på dagarna är inte någon nyhet, och många verkar leva efter premissen att ju mer man delar med sig desto bättre! Detta inkluderar ofta att man visar upp bilder på barnen eller berättar personliga saker om deras barnmatspreferenser, hälsotillstånd, sömnrutiner, tokiga citat och annan information som kanske inte alltid är nödvändig, intressant eller relevant.

Tidigare i våras berättade Margaux Dietz att hon tagit beslutet att sluta visa upp sin sons ansikte på sociala medier, eftersom Margauxs ex och barnets pappa vädjat om det på Instagram. I en youtubevideo berättar nu Margaux mer om hur den senaste tiden har varit. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Om jag ska vara ärlig så känns det jättetråkigt att inte visa upp Arnold längre i mina sociala medier. För hela mitt liv handlar i princip om att vara mamma, och det är det största som någonsin hänt mig och det är det största hela tiden, att få vara mamma, säger hon.”

Jag förstår att Margaux tycker det är tråkigt att inte längre kunna visa upp sitt barn på sociala medier, men förr eller senare så hade hon behövt sluta ändå. En detalj som många influencers inte verkar tänka på är att barn så småningom växer upp, vilket innebär att de tydligare kan uttrycka vad de vill och till och med skaffa sig en egen personlighet.

När det händer så är det långt ifrån självklart att barnen kommer fortsätta vilja vara med på bild eller ge sitt samtycke till content, även om det såklart kan vara svårt att greppa vad det innebär även för ett lite större barn. Med tanke på att många vuxna fortfarande inte verkar förstå vad det innebär så kan man knappast förvänta sig att ett barn i låg- eller mellanstadiet ska göra det heller!

”Vidare säger hon att sonen hela tiden frågar om de kan filma eller ta bilder och att han ’vill ju verkligen vara med’, samtidigt som hon också säger att hon fortfarande filmar Arnold, men för att han då ska kunna titta på det senare i livet för privat bruk.”

Bara för att en fyraåring verkligen vill något så behöver det inte betyda att det är rätt, men jag förstår att det är en konstig situation. Margaux och hennes fyraåriga barn vill inget hellre än att göra content tillsammans, men kan inte! Nu får Margaux filma utan att lägga ut något, men det blir inte alls samma sak.

”I videon säger Margaux Dietz också att hon behövt ta in fler barnvakter och därmed fått tillbringa lite mindre tid med Arnold, eftersom hon filmar mycket på kontoret där Arnold tidigare kunde varit med.”

Det är lätt att raljera över influencers livspussel men det där var ett problem jag inte tänkt på tidigare!

Själv så är jag osäker huruvida influencers borde lägga ut bilder på sina barn eller inte, men jag tror inte att det finns något generellt svar som funkar för alla. Precis som alla andra beslut om barnen så är det upp till föräldrarna själva att bestämma. Förr eller senare måste dock influencermammorna hitta nytt content som inte handlar om graviditeter och småbarnsår. Många har byggt stora delar av sin karriär på att dokumentera det, så den resan kan nog bli tuff för vissa. Fortsättning följer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB