Startsida / Inlägg

Laila Bagge sätter ner foten efter skönhetskritik

av tramsfrans

Foto: Mickan Palmqvist

Nu har det hänt igen! En svensk kändis har blivit kritiserad för ett skönhetsingrepp! Den här gången är det Laila Bagge som fått ta emot kritik efter att ha lagt upp ett samarbete där hon bland annat tog bort pigmentfläckar i ansiktet. Aftonbladet Nöje rapporterar. 

”Ilskna följare som ansåg att ”Rix Morronzoo”-profilen istället borde testa att ’låta kroppen åldras naturligt’, för att citera en kommentar, var snabba med att göra sin röst hörd.”

Det här är tyvärr inte någon nyhet, men som svensk kändiskvinna är det omöjligt att göra rätt när det kommer till utseende. Om man inte gör något åt rynkor och pigmentförändringar så kommer kommentarer om att man ser gammal och trött ut, och om man faktiskt väljer att göra någonting åt det så kommer alla kommentarer om att naturligt är bäst.

Om man väljer att göra ett ingrepp utan att berätta om det på Instagram så kommer folk ha synpunkter på att man ”smyger” och undanhåller information från följarna, och om man faktiskt väljer att visa upp det så kommer en mängd kommentarer om att man faktiskt borde tänka på vad man lägger upp eftersom man är en förebild. Till Aftonbladet Nöje utvecklar Laila problematiken.

”– Det är ganska vanligt att folk tycker att de har rätten att få uttrycka sin åsikt, och det är klart de har. Själv skulle jag aldrig gå in på någon annans Instagram och uttrycka en elak åsikt eller kränka någon. Även om jag skulle tycka att någon har opererat sönder ansiktet så skulle jag aldrig få för mig att skriva det. Hon eller han får göra vad de vill”

Bakom varje svensk kändiskvinna finns ett rasande kommentarsfält! Det enda rätta man kan göra är troligtvis att bemöta så lite negativa kommentarer som möjligt, eftersom det kommer vara omöjligt att göra alla nöjda.

Det är kanske lättare sagt än gjort, men många gånger kan jag känna att vissa svenska kändisar ger enstaka negativa kommentarer alldeles för mycket uppmärksamhet på ett sätt som internationella kändisar aldrig hade gjort. Nu pratar jag inte om Laila Bagge, utan generellt! Den som längtar efter ett mer vettigt klimat på internet kommer nog tyvärr behöva vänta länge.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB