Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2021: DELTÄVLING 4

av tramsfrans

Foto: SVT

Ny vecka, ny melodifestival! Den här veckan unnade sig SVT en duo med personkemi i form av Pernilla Wahlgren och Per Andersson, till skillnad från förra veckan när Timbuktu fick jobba i motvind ensam. Mellanakterna var kanske det roligaste som sänts på SVT hittills i år, vilket i och för sig inte säger särskilt mycket. Här kommer kvällens bidrag!

Tess Merkel. Good life. Bortsett från Charlotte Perrelli så kan man knappast påstå att det varit ett toppenår för medelålders schlagerdivor. Jessica Andersson gick inte vidare från sin deltävling, och ikväll råkade Tess ut för samma otacksamma öde trots en dansvänlig låt som förtjänade mer. En stor besvikelse!

Lovad. Allting är precis likadant. Kvällens enda ballad hamnade lite i skymundan, och lämnade inget större intryck på mig. Om jag ska vara ärlig så minns jag bara blommorna som prydde mikrofonstativet.

Efraim Leo. Best of me. I ”Min sanning”-inslaget innan framträdandet berättade Efraim att han var döpt efter Pippis pappa, men därefter upphörde likheterna med Astrid Lindgren-karaktärer. Refrängen var iallafall medryckande, och räckte hela vägen till Andra chansen!

The Mamas. In the middle. Tredje året i rad på Melodifestival-scenen? Jajamen! Med tanke på att de aldrig fick tävla i Eurovision förra året så är det förståeligt att de är ute efter revansch, men det är onekligen vågat att ställa upp bara ett år senare. Med det sagt så ekar kalendern tom för de flesta artister just nu i brist på gig, så varför inte göra ett nytt försök! Årets mest väntade finalplats är iallafall ett faktum nu.

Sannex. All inclusive. Spexiga dansband med tokiga låtar har blivit lite av en tradition i Melodifestivalen de senaste åren, men man kan uppenbarligen inte ställa upp med vad som helst och tro att det ska gå bra. Det verkar som att Arvingarna har ensamrätt på trallvänlig dansbandspop i Melodifestivalen i år, och Sannex blev snabbt utslagna.

Clara Klingenström. ”Behöver inte dig idag”. Räkna aldrig bort en tjej med gitarr som sjunger om personlig utveckling på svenska, som jag alltid brukar säga. Ses nästa vecka i Andra chansen!

Eric Saade. ”Every minute”. En värdig comeback för en Eurovision-vinnare! Allt annat än final hade varit en skräll, men det ska bli intressant att se vem som drar det längsta flickidol-strået i finalen när Saade, Saucedo och Ewald ska mötas och göra upp en gång för alla. Eventuellt så blir samtliga omkörda av Tusse!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB