Startsida / Inlägg

Bingo Rimér inofficiell ambassadör för Bräcke

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Många svenska kändisar är förknippade med sina hemorter! Lill-Babs var Järvsö personifierat, Glenn Hysén är lika med Göteborg, och Kalle Moraeus är Orsas ansikte utåt! Ofta fungerar kändisen som en slags ambassadör för hemorten och förväntas ha en åsikt om allt som händer, vilket är en win-win för båda eftersom det ger uppmärksamhet åt både orten och kändisen.

Nu har en svensk kändis tagit på sig ett ambassadörskap för en kommun på eget initiativ. Bingo Rimér meddelade häromdagen att han går in i rollen som inofficiell ambassadör för Bräcke kommun i Jämtland! P4 Jämtland rapporterar.

”Engagemanget visar sig bland annat i form av en reklamfilm som heter ”Borta bra men Bräcke bäst”.

’Det var en period där jag var rastlös och letade efter något, och sen insåg jag att det var Bräcke jag letade efter’, säger Bingo Rimér till P4 Jämtland.”

Nu kanske ni undrar huruvida Bingo Rimér ens bor i Bräcke, och svaret på den frågan är ”inte än”. Bingo meddelar däremot i intervjun att han tillbringat en hel del tid i kommunen ända sedan han var liten, vilket alltså rättfärdigar det inofficiella ambassadörskapet.

Det vanligaste brukar ju vara att det är en person som faktiskt bor i kommunen som har en ambassadörsroll, men där andra ser begränsningar så ser Bingo möjligheter! Bingo tar ofta saken i sina egna händer, vilket vi bland annat kunde se i december då det stora tavelbråket med Leif GW Persson skakade Sverige. Bingo hade gjort en tavla som föreställde Leif utan att fråga om lov, vilket resulterade i en juridisk konflikt.

Nu ska vi dock inte älta det förflutna, och istället fokusera på Bingos nya uppdrag som inofficiell ambassadör för Bräcke kommun! Jag ser fram emot att följa fortsättningen på det nya uppdraget han tagit på sig, och längtar till Bingos kommande flytt till det jämtländska paradiset. I P4 Jämtlands intervju framgår det inte vad kommunen tycker, men jag antar att de är glada över publiciteten. Äntligen en svensk kändis som kommer och räddar glesbygden!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB