Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2021: DELTÄVLING 3

av tramsfrans

Att ta över programledaruppdraget från Oscar Zia och Anis Don Demina efter förra veckans succé är ingenting som jag ens önskar min värsta fiende, men Timbuktu hade inte mycket till val. Tyvärr så blev det inte särskilt roligt med Leif och Billy som sidekicks med oklart uppdrag, och jag saknade en röd tråd under kvällen. Här kommer kvällens låtar!

Charlotte Perrelli. Still young. Det krävs onekligen en stor dos av självförtroende för att ställa upp i Melodifestivalen som schlagerdiva, men om det är någon som ska göra det så är det Charlotte! Låten handlade om att fortfarande känna sig ung, och det är ett ämne där Charlotte fortfarande har tolkningsföreträde. Hela schlager-Sverige kunde iallafall pusta ut när hon gick direkt till final!

Emil Assergård. Om allting skiter sig. Blanda Arvingarna, Nordman och Samir & Viktor i en stavmixer och se vad som händer. Den här gången blev smoothien inte särskilt välsmakande!

Klara Hammarström. Beat of broken hearts. En värdig outfit och en bra låt! Kanske inte ett bidrag som kommer förändra världen, men det var iallafall en stabil leverans. Kvällens startfält bjöd inte på särskilt hård konkurrens, men det blev en välförtjänt biljett till Andra Chansen.

Mustasch. Contagious. Mustasch har varit bandet på allas läppar under veckan som har gått, men man kan säga att det inte var till deras fördel. Obskyra rocklåtar brukar kunna gå bra i deltävlingar, men den här veckan var de bortom all räddning.

Elisa. Den du är. Var det någon som nämnde Frost? Skämt åsido så höll jag på att somna under låten, men det kan bero på att det var en ballad som det kändes som att man hört förr!

Alvaro Estrella. Baila baila. Det är inte Melodifestival på riktigt utan latinopop, och det här året blev det Alvaro Estrella som fick bjuda på show. Scenshowen var stabil, och efter en oförutsägbar röstningsceremoni stod det klart att det blev Andra Chansen!

Tusse. Voices. Kanske var ”Voices” kvällens enda låt på riktigt? Allt annat än en finalplats hade varit en stor skandal!

Annars så kändes kvällen mest som mellanmjölk och som en transportsträcka inför nästa vecka då Pernilla Wahlgren och Per Andersson tar över rodret som programledare. Förhoppningsvis så kommer kemin och snacket vara bättre nästa lördag än vad det var ikväll!

Samtliga foton: Peter Wixtröm

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB