Startsida / Inlägg

Skivbolag avbryter intervju genom avståndslarm

av tramsfrans

Foto: Jimmy Wixtröm

Jag har tidigare rapporterat om Melodifestivalens coronastrategi! Till skillnad från de flesta andra stora tv-produktioner har SVT valt bort masstestning av medverkande och personal, och uppmanar istället till sunt förnuft och att hålla avstånd eftersom det tydligen fungerar jättebra.

En av åtgärderna som vidtagits för att hålla avstånd är att alla personer i produktionsområdet har blivit utrustade med avståndslarm som piper varje gång en person kommer för nära någon annan. Hittills har det här orsakat vissa problem, bland annat för Arvingarna som inte kunde sitta i sin egen loge tillsammans utan att avståndslarmen pep.

Nu står det även klart att avståndslarmen kan användas för andra syften. Bland annat för att slippa obekväma frågor från journalister! Bandet Mustaschs frontman Ralf Gyllenhammar blev dömd för sexuellt ofredande för fyra år sedan, och när Aftonbladets journalist började ställa kritiska frågor under en intervju så hände följande.

”Ralf Gyllenhammar blir avbruten av ett pipande ljud. Mustaschs presskontakt har utlöst Melodifestivalens avståndslarm för att avbryta Aftonbladets intervju.

– Det räcker där. Nu kan ni gå vidare, nu har vi pratat om detta, säger hon.”

Förutom att minimera risken för smitta så kan alltså även avståndslarmen användas av presspersoner för att avbryta obekväma intervjuer! Det finns många sätt att avbryta en intervju på, men att i panik utlösa ett Corona-larm är helt klart ett av de mer innovativa sätten jag har hört talas om. Tyvärr så försvinner dock inte frågan bara för att ett avståndslarm börjar pipa.

”Ralf fyller i:

– Nu har vi pratat om detta alldeles tillräckligt. Vill du veta nåt mer om låten?”

Strategin att avbryta obekväma frågor genom att utlösa ett Corona-larm framstår inte direkt som en succéstrategi. Det verkar snarare som en panikåtgärd med syfte att rädda situationen, men som dessvärre får motsatt effekt. Förhoppningsvis så kommer larmen i fortsättningen att användas till det de är avsedda för, och inte för att bli av med obekväma frågor från journalister!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB