Startsida / Inlägg

Deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

av tramsfrans

Hoppet är det sista som lämnar människan, och nu är det snart dags för SVT att göra ett nytt försök med att para ihop tre främlingar som ska gifta sig med varandra! Jag pratar naturligtvis om ”Gift vid första ögonkastet”! Programmet har inte haft ett särskilt imponerande facit hittills, men nu är det alltså dags för ännu ett försök att gifta bort främlingar i tv.

Foto: SVT

Årets deltagare släpptes igår, och det här året verkar SVT ha gjort sitt bästa för att hitta så homogena deltagare som möjligt. Många av deltagarna är nämligen väldigt lika varandra!

En person är såklart mer än bara ett utseende. Bara för att många av deltagarna har liknande utseenden så behöver det såklart inte betyda att de har liknande personligheter också! Teorin att motsatser attraheras av varandra gäller såklart inte bara utseende, utan även personlighet.

Innan man rasar över att SVT inte hittat någon bredd i sin casting så bör man dock ha i åtanke att de säkert gjort så gott som de kan. Mångfald och bredd är positivt, men vilka är det egentligen som söker till programmet? SVT har naturligtvis försökt göra så bra matchningar som möjligt utifrån vilka ansökningar de fått in. Jag är övertygad om att de egentligen hade velat ha en större bredd bland deltagarna, men om ingen söker till programmet blir det svårt. Det handlar trots allt om att gifta sig, och det är inte direkt något man gör för skojs skull. SVT ska vara glada över att de över huvud taget lyckats hitta 6 personer som går med på deras experiment!

En sak är iallafall säker, och det är att det inte kan gå särskilt mycket sämre än vad det gjorde förra säsongen. Ett av paren är visserligen fortfarande gifta, men killen i det andra paret dök upp till återföreningen med tjejen i det tredje paret och påstod att de dejtade. Det var en rolig plot twist, men kanske inte den bästa reklamen för programmet. Den nya säsongen har premiär 18 februari, och det återstår att se hur tokigt det blir den här gången!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB