Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2021: DELTÄVLING 1

av tramsfrans

Det mesta som är roligt verkar vara förbjudet just nu, men det finns en folkfest som regeringen hittills inte har ställt in. Jag pratar naturligtvis om Melodifestivalen 2021! Det är visserligen ingen publik på plats, men det stoppade inte programledaren Lena Philipsson från att be om applåder!

Precis som vanligt så kommer jag även i år att bevaka varje deltävling. Spänn fast er, nu är det dags!

Kadiatou: One Touch. Att vara först ut brukar vara tacksamt, men den här gången så blev det platt fall. Numret var snyggt, men kanske lite väl slätstruket för att nå ut genom bruset.

Lillasyster: Pretender. Ingen delfinal utan en medelålders man med tatueringar som growlar!

Jessica Andersson: Horizon. Det är alltid riskfyllt att ställa upp i Melodifestivalen som schlagerdiva, och ikväll fick Jessica se sig besegrad. Som tur är så kommer hon säkert göra comeback snart igen, och förhoppningsvis så blir det något mer upptempo. Varför ändra ett vinnande koncept!

Paul Rey: The Missing Piece. Paul är sugen på revansch från förra året, och det märktes! I kvällens startfält räckte det till andra chansen, men jag kommer inte bli förvånad om han når till final.

Arvingarna: Tänker Inte Alls Gå Hem. Ja, vad ska man säga? När Casper Janebrink skakar på höfterna så finns det inget annat alternativ än final.

Nathalie Brydolf: Fingerprints. Det är alltid otacksamt att framföra en ballad efter Arvingarna, och ikväll föll lotten på Nathalie. Tyvärr så räckte det inte hela vägen fram, men eventuellt hade det gått annorlunda med ett lättare startfält.

Danny Saucedo: Dandi dansa. Danny påstår att han ”inte har några planer på att vinna”, men har samtidigt meddelat att OM han vinner så kommer han att sjunga på svenska i Rotterdam. Det återstår att se hur det går, men ikväll var han den som lyste starkast på scenen. Naturligtvis resulterade det i en finalplats, men det blir intressant att se hur han står sig gentemot Eric Saade om de möts i en final.

För övrigt så borde Lena Philipsson vara programledare varje deltävling. Nästa vecka ska Anis Don Demina och Oscar Zia ta över stafettpinnen, och då blir det troligtvis ett annorlunda program. Inget stoppar dock Melodifestivalen, och faktum kvarstår att ingen har något bättre för sig än att kolla. SVT kan luta sig tillbaka och vara trygga med att hela Sverige kommer hänga med de kommande fem veckorna i brist på något annat att göra.

Samtliga foton: Aftonbladet

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB