Startsida / Inlägg

TV4:s skandalvarning inför Big Brother

av tramsfrans

Foto: TV4

Förra årets Big Brother blev en skandalös historia, men det har inte stoppat TV4 från att göra ett nytt försök i år! Huset står trots allt kvar på samma plats som tidigare, och det vore verkligen resursslöseri att riva det efter bara en säsong.

Innan säsongen började förra året berättade TV4 att de noggrant analyserat alla år av dokusåpan, och kommit fram till att formatet lett till att människor brutits ner och drabbats av psykisk ohälsa. Detta skulle dock motverkas genom ett ökat antal tävlingar, och att deltagarna skulle få prata med varandra om vilka de vill nominera för utröstning.

Kort efter att programmet började sändas så kom den första skandalen när två deltagare uttalade sig antisemitiskt, vilket fick två av programledarna att lämna programmet i protest. Senare visade det sig att Sami (som senare vann) hade fått hjälp av TV4 med att täcka över tatueringar med nazistiska motiv några dagar innan han kom till huset.

Nu är det alltså dags för ännu en säsong, men det här året har TV4 valt en annan taktik och varnar för skandaler redan nu i trailern! Annars verkar det mesta vara som vanligt. Malin Stenbäck är programledare även i år, och kommer få sällskap av två personer till som fortfarande är hemliga.

Det återstår att se vilken casting som är gjord det här året, och om TV4 har lärt sig sin läxa. Det är så klart svårt att förutspå hur folk kommer bete sig i huset under en längre tids isolering, men förhoppningsvis kommer deltagare slippa bli utsparkade från programmet under de första 100 timmarna.

Den nya säsongen har premiär den 15 februari. Att bli inlåst är kanske mindre lockande nu än någonsin, men å andra sidan så blir man avskärmad från omvärlden och kommer inte missa särskilt mycket kul utanför huset. En sak är iallafall säker, och det är att det kommer bli turbulent även i år.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB