Startsida / Inlägg

Amadeus Sögaards stora hemlighet

av tramsfrans

Foto: Johnny Wohlin, Nent

Häromveckan avslöjades det att Amadeus Sögaard är huvudpersonen i en dokumentär på Viaplay. Syftet med dokumentären är att han ska berätta en stor hemlighet om sig själv, och nu är den äntligen ute!

Hemligheten som Amadeus gått runt och burit på är att han ska bli artist och satsa på musiken! Det här kommer såklart som en nyhet för oss alla, men även för hans föräldrar Carola och Runar. Att Carola lyckats få ett barn med musikaliska talanger är kanske inte särskilt oväntat, men i dokumentären säger Amadeus att han ”ärvt det bästa” från båda sina föräldrar. Det framgår inte riktigt vad det är han har ärvt från Runar, men i den här dokumentären är det artisteriet som är i fokus!

Förutom Amadeus själv så medverkar även vänner, bonussyskon och Carola och Runar i dokumentären. Amadeus berättar att musiksläppet kommer vara första gången han står på egna ben utan sina föräldrar, och den stora frågan är ju varför de är med i dokumentären?

Om man vill distansera sig från sina kända föräldrar är det kanske dumt att låta dem vara med i dokumentären som handlar om ens egen frigörelse. Att höra bakgrunden är såklart underhållande och intressant, men jag är inte övertygad om att det är den bästa strategin för Amadeus eventuella framtida musikkarriär.

Med det sagt så kommer han naturligtvis få massa frågor om sina föräldrar oavsett, och dokumentären kanske kan vara ett sätt att riva av plåstret direkt. Stundtals så är det riktigt bra tv, och speciellt då de filmar Carolas reaktion när Amadeus berättar för henne att han ska släppa en låt. Ibland blir Amadeus en bifigur i sin egen dokumentär, men det kanske är oundvikligt om man har Runar och Carola som föräldrar.

Utöver den nystartade musikkarriären så spelar Amadeus också fotboll på relativt hög nivå. Kombinationen av musik och fotboll säljs in som något nytt och spännande i dokumentären, men han är knappast först på bollen. Fotbollsspelaren Kevin Walker vann till exempel Idol 2013, men det är längesen nu.

Amadeus nya låt släpps inom kort, och det återstår att se hur det går. Hemligheten är iallafall ute nu, och ännu en avkomma till en artist har alltså meddelat att han går i sin förälders fotspår.

Benjamin Ingrosso har fått kämpa under flera år för att bryta sig loss från kända föräldrar, och det var egentligen först förra året som han lyckades på allvar i och med Så mycket bättre. Amadeus resa kommer troligtvis bli minst lika lång om han ska lyckas. Talang och begåvning trumfar dock över det mesta, och jag önskar Amadeus lycka till! Han har visserligen kända föräldrar med speciella personligheter, men jag måste säga att han ändå framstår som förvånansvärt jordnära och ”normal” i dokumentären. Runar och Carola är stolta, med all rätt!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB