Startsida / Inlägg

Katrin Zytomierska har haft corona

av tramsfrans

Foto: Robert Gabrielsson

Det verkar som att det snart kommer komma ett vaccin mot corona, men en kändis som redan i våras erbjöd ett skydd mot sjukdomen var Katrin Zytomierska! I mars gjorde hon reklam för sin fiskolja, och skrev att oljan var extra viktig ”i tider som dessa med läbbigt coronavirus”. Katrin blev stämd för reklamen eftersom det inte fanns några belägg för att fiskolja skyddar mot Corona, och förbjöds att fortsätta göra reklam för produkten.

Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna, och i ett inlägg på Instagram berättar Katrin mer om vad som egentligen hände.

”Vi, snygga, starka, framgångsrika tjejer får mest skit av alla i sociala medier och jag tar det som en komplimang. I mitt fall har det även lett till ökad försäljning och jag vidhåller att all pr är bra pr. Jag är ett levande exempel på det. Sist klicken kom åt mig när det fick svida lite i min plånbok var när klicken valde att missförstå mitt inlägg om fiskoljan. Jag drabbades inte rättsligt det som hände var att jag fick lägga en årslön på advokatkostnader. Inte min årslön utan en.”

Jag vet inte riktigt om jag håller med här! Vem som helst hade blivit kritiserad för att lansera skydd mot Corona utan någon evidens. Kritiken hade trots allt ingenting att göra med att Katrin var snygg, stark och framgångsrik, utan snarare att hon vilseledde. Det är vanligt att influencers pratar om att de vill bli tagna på allvar, men så fort de får saklig kritik så är ryggmärgsreaktionen att avfärda den som antingen avundsjuka eller kvinnohat.

I inlägget så berättar också Katrin att hon själv drabbades av corona för en tid sedan.

”Jag hade Corona för flera veckor sen. Jag märkte inte alls av det. Tills en dag då jag plötsligt inte kände varken smak eller lukt. Då kallade jag hem en sköterska @heddacare som testade mig. Dagen efter fick jag ett positivt svar. Fyra dagar senare testade jag negativ. Fyra veckor senare testade jag för antikroppar. Så det finns en orsak till att jag rört mig friare än vad jag hade gjort annars.”

Många svenska kändisar har berättat om hur det känns att ha corona, och Katrin går även här mot strömmen genom att säga att det inte var särskilt jobbigt alls. Hedda Care kom över och löste allt!

”Ja vet, svinstörigt att jag kom lindrigt undan. Att klicken inte fick som den önskade sig. Att jag inte fick lida och må dåligt. Men klicken vinner aldrig. Inte mot mig.”

Alla vet att corona verkar fungerar som ett lotteri, och att vissa drabbas betydligt hårdare än andra. Det finns än så länge inga definitiva svar på vad det kan bero på, men Katrin ser iallafall sitt snabba tillfrisknande som en triumf mot ”klicken” som hade mage att ifrågasätta henne. En sak är iallafall säker, och det är att hennes snabba tillfrisknande inte var fiskoljans förtjänst!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB