Startsida / Inlägg

Sex förslag på julvärd 2020

av tramsfrans

Foto: Janne Danielsson, SVT

När som helst kommer SVT avslöja vem som blir årets julvärd 2020! Enligt ett pressmeddelande från Betson så är oddsen allra lägst för David Sundin, och om det visar sig stämma får man bara tre gånger pengarna. SVT har dock överraskat med sina val tidigare, och förra året hade knappt någon tänkt tanken på Marianne Mörck innan det avslöjades att det var hon som fick uppdraget.

I likhet med SVT så gillar jag också att tänka utanför boxen, och här kommer därför mina gissningar på vem som kommer få det prestigefyllda uppdraget.

Foto: SVT

1: Sofia Åhman. Om det är någon som verkligen blivit folkkär under året som gått så är det gympa-Sofia på SVT! Julen är en tid av frossande och överdåd, och det finns nog många som skulle må bra av lite motion och gymnastikövningar även på julafton.

Foto: Privat

2: Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg. Både Mikael och Lotta är visserligen TV4-profiler, men om ni frågar mig så tycker jag att de hade varit perfekta för uppdraget. Mikael och Lottas kärlekssaga har berört hela svenska folket under året som har gått, och vi är många som inte kan få nog av nyheter om paret. Om Erik Haag och Lotta Lundgren kunde tända ljuset 2017 så är det dags för ett till kärlekspar i år!

Foto: Viaplay

3: Nicole Falciani. Nicole Falciani är i skrivande stund i Mexiko och programleder Paradise Hotel. Det är ingen hemlighet att SVT vill försöka locka yngre tittare till sina program, och genom att låta Nicole krossa en julgranskula så kan man få till en autentisk Paradise Hotel-stämning den 24 december.

Foto: TV4

4: Idol-vinnaren 2020. Den stackare som vinner Idol 2020 kommer varken få något Globen-framträdande eller någon turné. Det minsta vi kan göra för att segern inte ska vara helt meningslös är att låta vinnaren tända juleljuset på SVT.

Foto: Jerker Ivarsson

5: Petter Stordalen. Det var längesedan Petter Stordalen hade något att fira, och i en tid där motsättningarna ökat mellan de olika nordiska länderna så vore det en fin gest att låta en norrman vara julvärd i SVT.

Foto: Marcus Ericsson

6: Ingen alls. Julvärden blir, som allt annat, inställt helt och hållet. SVT vet att många brukar titta på Kalle Anka och hans jul tillsammans med släkten. Att utse en julvärd 2020 kan skicka ut signaler att allt är som vanligt och uppmuntra till samvaro med andra, så om SVT vill ta det säkra före det osäkra borde de ställa in sändningen helt och hållet. Julen utgår och ersätts med en repris av Fråga Doktorn.

Taggar Julvärd
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB