Startsida / Inlägg

Glenn Hysén släpper jullåt

av tramsfrans

Foto: TV4

Nu är det inte lång tid kvar till julafton! Bortsett från att vara en viktig religiös högtid så är det även en viktig inkomstkälla för många svenska kändisar, och det finns stora möjligheter att tjäna pengar för den som är driftig.

På julen ska man sprida glädje, och ett vanligt sätt att göra det på är genom att spela in en jullåt. Vanligtvis så är musik något som professionella artister ägnar sig åt, men det här året ger sig även Glenn Hysén in i leken genom att medverka i en jullåt. Till Göteborgsposten säger Glenn såhär.

”– Jag skrattade åt det i början ju! Jag kan absolut inte sjunga … de har faktiskt inte förvrängt något vilket hörs i början. I början låter det ganska så jäkla illa. Det är inga bra tonarter där inte men själva låten är ju bra. Det är så en julåt ska vara. Det är inte som den där ’Gläns över sjö och strand’ utan det här är en låt du kan ta i på ett annat sätt.”

Det hade onekligen varit oväntat om Glenn Hyséns jullåt hade låtit som Gläns över sjö och strand! Glenns jullåt heter ”Tomten eller?”, och precis som Glenn säger så hörs det tydligt att absolut ingenting med hans röst har blivit förvrängt eller förfinat över huvud taget. Det är sällan man önskar att en artist hade använt mer autotune, men i det här fallet hade det faktiskt varit en bra idé.

För den som är nyfiken på texten men inte vill lyssna på låten så kommer ett utdrag nedan, bara så att ni ska förstå vad det handlar om.

Släkten kommer, gött mos.

Tomtar på loftet, åh vad det snurrar.

Kalle Anka, var det klockan tre? 

Julebocken, det är jag det!”

Glenn Hyséns jullåt finns att lyssna på redan nu, men den kommer troligtvis inte bli någon julklassiker i de flesta svenska hem. Iallafall inte utanför Göteborg!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB