Startsida / Inlägg

Pernilla Wahlgrens matprogram på Dplay

av tramsfrans

Foto: Dplay

För några veckor sedan rapporterade jag att Benjamin Ingrosso kommer få ett eget matprogram på TV4. Nu står det dock klart att Benjamin inte blir den enda i familjen som får ett eget matprogram. Även Pernilla Wahlgren kommer få ett eget matprogram, men på en konkurrerande kanal! I ett pressmeddelande från Dplay kan man läsa följande.

”Pernilla hyser ett stort intresse för mat och matlagning. Men köksbestyren slutar lätt i kaos. I en rykande färsk programserie tar hon hjälp av prisade mästerkocken Thomas Sjögren (Årets kock 2015) för att uppgradera sina grundläggande kunskaper i matlagning till en top notch-nivå. Hon ska bli mästerkock. Yes Chef! har premiär den 17 december, bara på Dplay.”

Det är verkligen på tiden att Pernilla Wahlgren lär sig laga mat! Jag måste säga att det är lite förvånande att Pernilla erkänner att hon bara har ”grundläggande” kunskaper i köket med tanke på att hon har gett ut ett flertal kokböcker. Sedan tidigare har hon bland annat gett ut ”Pernillas kök – familjematlagning till vardag, fredag och helg”, ”Pernillas jul”, ”Pernillas praliner” samt ”Pernillas julgodis”. Det fanns faktiskt en tid innan Wahlgrens värld då hon huvudsakligen var känd som artist och matprofil snarare än realitypersonlighet!

”- I vår familj älskar vi god mat och matlagningsintresset är stort hos alla. Men med åren har mina vuxna söner mer och mer tagit över i köket hemma hos mig. Så vi slöt en deal, Thomas och jag – att jag ska gå från kökskaos till mästerkock.”

Det är inte konstigt att Pernilla har svårt att få utrymme vid spisen med tanke på hur passionerad Benjamin är i köket, men i hennes eget program kommer det finnas gott om lediga spisplattor eftersom Benjamin är på TV4.

En ytterligare twist på programmet är att allt ska baseras på svenska råvaror! Familjen Wahlgren är i mångt och mycket förknippad med italiensk mat, men i det här programmet verkar det alltså som att Pernilla kommer få lämna sin comfort zone och laga något annat än pasta. Det är onekligen välbehövligt att familjen Wahlgren lär sig några nya recept!

Nu återstår det att se vems matprogram som blir den största succén. Pernillas program har premiär redan i december, men Benjamins program är lika gåtfullt som hans boendesituation.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB