Startsida / Inlägg

RECENSION: Kärleken flyttar in

av tramsfrans

Foto: TV4

I somras rapporterade jag att TV4 sökte deltagare till deras nya dejtingprogram ”Kärleken flyttar in”! Programmet går ut på att två singlar flyttar in i ett lyxigt hus för att tillbringa minst ett dygn tillsammans, och efter att ett dygn har passerat får de bestämma om de vill stanna ytterligare ett dygn. Totalt får man stanna i huset i max tre nätter, och om man fortfarande vill dejta efter det så bjuder TV4 på en kärleksweekend.

Jag har nu sett på de första fyra avsnitten och är positivt överraskad! Insatsen är högre än i ett vanligt dejtprogram i och med att man måste umgås i minst ett helt dygn, så det är inte direkt ett program för veklingar. Dejterna är såklart ihopmatchade utifrån gemensamma intressen, men 24 timmar kan ändå kännas som en evighet om det känns fel från början. En middag går alltid att genomlida, men ett helt dygn kan vara en prövning.

Det enda kravet verkar vara att deltagarna stannar i huset hela tiden. Annars är det mesta fritt! Man kan laga vilken mat man vill, sova var man vill, ligga och kolla på tv eller aktivt ignorera sin dejt. Man får gärna smsa och prata med kompisar i telefon sålänge TV4 får visa vad man skriver! En av dejterna bjöd till och med in sin kusin till huset på ett glas vin, så om dejten börjar gå på tomgång går det alltid bra att bjuda in någon annan.

Medan ”Första dejten” slutar filma precis när det börjar bli intressant på riktigt så får man följa med hela vägen i ”Kärleken flyttar in”. Det är lätt att avfärda någon på en middag, men ingen kan anklaga deltagarna i ”Kärleken flyttar in” för att inte ge sin dejt en ärlig chans. Castingen känns också bättre än i ”Första dejten”, som främst verkar fokusera på att alla deltagare måste berätta om något traumatiskt de varit med om. Här är det aningen mindre komplicerat och lite mer lättsamt, vilket känns befriande.

Det bästa med programmet är att det släpps fyra avsnitt i veckan! Hittills kan man absolut säga att vissa dejter har gått bättre än andra, och ibland vill man stänga av för att stämningen är så fruktansvärd. I det stora hela så är det dock feelgood, och jag hoppas att det kommer fler säsonger. Vi behöver all dejt-tv vi kan få nu när Bachelor är framflyttat på obestämd tid!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB