Startsida / Inlägg

Idol flyttar finalen från Globen

av tramsfrans

Foto: Stina Stjernqvist, TT

Årets upplaga av Idol på TV4 har kämpat på i motvind med sjukdomsfall och publikfria fredagsfinaler. Att programmet går på halvfart är visserligen inget nytt fenomen eftersom de senaste säsongerna inte resulterat i några vidare genombrott för idolerna utanför programmet, men att komma ut som ny artist i år blir troligtvis ett ännu större antiklimax än tidigare.

Tidigare års deltagare har kunnat se fram emot en final i Globen. Föga förvånande så bekräftar nu TV4 att finalen inte kommer äga rum i den lokalen. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Nu meddelar TV4 det som deltagarna redan anat, att ”Idol”-finalen inte kommer sändas från Globen i Stockholm. I stället kommer den stora finalen att sändas från samma tv-studio i Spånga som fredagsfinalerna sänds från”

Med tanke på att Globen är ombyggd till padelhall så hade det varit konstigt om en Idol-final hade kunnat äga rum där. En stor del av manuset tidigare säsonger har bestått av att Pär Lernström och idolerna pratar om hur mäktigt det kommer vara att vara i Globen, men i år blir alltså finalen i samma tv-studio som de tillbringat de senaste 9-10 veckorna i.

De flesta som står i en Idol-final vet att de har oddsen mot sig att få en varaktig karriär utanför programmet, men att få sjunga inför ett fullsatt (eller iallafall nästan) Globen är en upplevelse man tar med sig resten av livet oavsett hur det går sen. Årets idoler kommer dock inte få några stående ovationer över huvud taget under säsongens gång, förutom från varandra och utvalda anhöriga.

Med tanke på att idolerna fick uppträda på videolänk från sina hotellrum under en av fredagsfinalerna så är de dock säkert tacksamma bara de får vara på plats fysiskt på någon typ av scen. Man kan säga mycket om idoldeltagare, men i år har de inte blivit särskilt bortskämda.

Taggar Globen, Idol
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB