Startsida / Inlägg

Pernilla Wahlgrens bloggpaus

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

Jag har tidigare rapporterat om Pernilla Wahlgrens kamp mot coronaviruset. Nu pratar jag inte om själva viruset i sig, utan om alla personer som kritiserar hennes förhållandevis avslappnade sätt att hantera pandemin! Tidigare i veckan ställde Pernilla ett ultimatum till sina bloggläsare, och hotade med att sluta blogga över huvud taget om inte folk slutade ifrågasätta henne. Då lät det såhär.

”Antingen fortsätter jag att blogga på som vanligt om min vardag – som uppenbarligen inte passar alla –men som jag vet att många älskar att följa, och ser som en rolig och avkopplande lässtund varje dag. Eller så lägger jag helt enkelt ner bloggen, och lägger mig i soffan och kollar på Tv, istället för att sätta mig vid datorn och dela mig av mitt liv varje dag. Ert val?!”

Att bloggare hotar att sluta blogga efter att de fått kritik är vanligt, men i 90% av fallen brukar det visa sig vara tomma hot. Om Pernilla skulle sluta blogga hade det inneburit att man enbart fått följa henne på Instagram, Wahlgrens värld, i Biancas vloggar samt i hennes nya matprogram på TV4, och det hade verkligen varit tråkigt.

Pernilla utvecklade också sin corona-filosofi, och skrev följande:

”Jag säger som Benjamin sjunger : Tror du att jag bryr mig??! Jag vet exakt hur JAG ska leva för att följa de rekommendationer vi har fått på bästa sätt – MEN på MITT sätt. Så får var och en göra detsamma på SITT sätt. Oavsett vad,  så verkar jag ju uppenbarligen göra någonting rätt, eftersom jag ännu inte har blivit smittad…!”

För att vara en person som ”inte bryr sig så måste jag säga att Pernilla lägger ner väldigt mycket tid på att motivera och förklara sina livsval till olika människor på internet!  Långa blogginlägg skrivna i affekt är väl ändå ett av de tydligaste tecknen på att man bryr sig om vad andra tycker? Personer som inte bryr sig brukar oftast ignorera och köra på som vanligt!

Angående Pernillas logik att hon ”uppenbarligen gör någonting rätt eftersom hon inte blivit smittad känns som en tankevurpa. Menar hon att folk som blir smittade av viruset har gjort något fel, och hade kunnat undgå smittan om de levt lite mer som Pernilla Wahlgren? Jag gissar på att det inte är det hon menar, men indirekt så skriver hon ju så.

Pernillas bloggpaus varade för övrigt i drygt två dygn. Nu är hon tillbaka igen, och kommer troligtvis fortsätta ta fighten i sitt kommentarsfält. Jag följer utvecklingen noggrant!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB