Startsida / Inlägg

GRANSKNING: Pernilla Wahlgrens kreativa tideräkning

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

Släpp allt ni har, en svensk kändis har fått kritik för sitt agerande med anledning av Covid-19! Den här gången är det Pernilla Wahlgren som kritiseras av följarna på grund av att hon bloggat och visat upp ett flertal bilder där hon haft trevligt tillsammans med sin familj.

Pernilla la upp ett antal bilder från en familjemiddag med anledning av hennes brorson Kits födelsedag. Detta utlöste dock ett flertal upprörda kommentarer på hennes blogg, och nu har Pernilla bemött kritiken i ett inlägg skrivet på eftermiddagen den tredje november.

”Vill börja med att FÖRTYDLIGA för alla ”Corona-poliser” där ute, att familjemiddagen vi hade här hemma hos mig, i förra inlägget inföll för TRE VECKOR sedan.  

Det vill säga INNAN de nya restriktionerna kom med strängare förhållningsregler etc.”

Själv så kunde jag inte bry mig mindre huruvida familjen Wahlgren äter middag tillsammans eller inte, men jag tycker ändå det är roligt att Pernilla efter snart åtta månader av pandemi inte har lärt sig att folk blir upprörda av bilder där folk umgås med varandra. Vill man ha trevligt med nära och kära så är det bäst att sköta det diskret!

Ursprungsinlägget från familjemiddagen publicerades på natten till den tredje november, och då skrev Pernilla såhär.

”Min fina lille brorson KIT fyllde 9 år för flera veckor sedan, men då var jag dessvärre ute i landet och filmade.

Så för TRE VECKOR sedan, fixade en liten familje-middag i hemma hos mig, så att jag också fick vara med och fira Kit i efterhand!”

Pernillas förklaring låter rimlig, men det finns bara ett problem. Enligt Laila Bagges instagram så fyllde Kit år den 19 oktober, och på födelsedagen var han hemma hos sin pappa Niclas.

Pernilla skrev sitt inlägg den tredje november, och om man går tillbaka tre veckor i tiden från det datumet så hamnar man på den 13 oktober. Detta innebär alltså att ”efterskottsfirandet” av Kit i själva verket ska ha ägt rum hemma hos Pernilla innan Kit fyllde år!

Definitionen av att fira någon i efterskott är vanligtvis att det äger rum efter att någon har fyllt år, men det gäller uppenbarligen inte hemma hos Pernilla Wahlgren. Där firar man i efterskott i förskott!

Foto: Instagram

I ett instagraminlägg från den 20 oktober skrev Pernilla ”från snö & kyla i Norrland till höstpromenad på vårt vackra Lidingö”, vilket rimligtvis innebär att hon kom hem från sitt filmjobb antingen samma dag eller dagen innan, det vill säga den 19 oktober på Kits födelsedag.

Eftersom anledningen till efterskottsfirandet var att Pernilla var bortrest för att filma så kan det inte ha ägt rum ”för tre veckor sedan” när Pernilla skrev inlägget den tredje november. Om firandet skedde ”i efterskott” bör det alltså ha skett efter den 20 oktober, och då går Pernillas tideräkning inte ihop.

De särskilda riktlinjerna för Stockholms län började dock gälla först den 30 oktober, vilket innebär att det fanns gott om dagar för födelsedagsfirande med familjen innan dess. Frågan är då varför Pernilla skriver att firandet ägde rum i efterskott för tre veckor sedan, när det uppenbarligen inte går ihop efter en snabb titt i almanackan?

Jag tänker absolut inte sitta på några höga hästar när det gäller Covid-19, men om man ska tänja på sanningen så tycker jag man borde göra det på sätt som inte går att avslöja efter en minuts research. Se det som ett allmänt tips om ni ska ha roligt under de kommande månaderna!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB