Startsida / Inlägg

Soldoktorns bekännelse om relationen med Lotta

av tramsfrans

Foto: Privat

En av få positiva nyheter från 2020 har varit Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engbergs kärlekshistoria. I tider där det mesta verkar gå åt fel håll så kan vi iallafall glädja oss över att två av Sveriges mest folkkära tv-personligheter har hittat varandra på ett romantiskt plan!

Häromveckan var Soldoktorn och Lotta på en het kärlekssemester på varmare breddgrader, men är nu återigen hemkomna till Sverige. I en intervju med Nöjesguiden berättar nu Soldoktorn mer om hur det gick till när han och Lotta Engberg fick kontakt första gången. På frågan om de hade setts redan innan Lotta kallade honom för härlig i en intervju med Aftonbladet svarar han följande.

”– Nej. Hon hörde av sig efter det. Då svarade jag inte. Sen skrev hon till mig igen. Då svarade jag ’Tack, vad snällt!’ och hörde inte av mig.”

Detta kastar onekligen nytt ljus över hur relationen inleddes! Den som trodde att relationen rivstartade och att de slängde sig i varandras armar har uppenbarligen fel, eftersom Soldoktorn inte ens bemödade sig med att svara första gången Lotta hörde av sig. Det här är onekligen ett bevis på att det ibland kan löna sig att vara påstridig och skriva en gång till även om man inte får svar första gången. Bara för att man blir ”left on read” av Soldoktorn behöver det inte vara kört!

I intervjun säger Soldoktorn att han trodde Lottas kontaktförsök bara var ”trams” och att han inte tog inviten på allvar, vilket kanske inte är så konstigt. Lotta Engberg har varit känd under merparten av sitt liv och är van med att kommunicera genom kvällspress, vilket kan vara svårt att förstå för en person som inte är lika känd. Allt som kändisar säger i intervjuer kan verkligen inte tolkas bokstavligt alla gånger!

Lotta menade dock uppenbarligen allvar med inviten, och enligt Soldoktorn så har de umgåtts betydligt mer än vad som framgått av medias rapportering. På frågan om huruvida Soldoktorn anser att de smugit med sin kärlek svarar han följande.

”–Du vet inte ens vad du har missat. Det är som att vara luktblind eller något sådant där. Du vet inte om det, för du vet inte vad du saknar. Inledningsvis var det fullständigt under radarn.

”

Att kändisar i allmänhet inledningsvis smyger med sina relationer är allmänt känt. Där är Soldoktorn och Lotta knappast unika, och många vanlisar kan säkert också relatera till att man helst inte berättar om en relation för andra innan man vet att det är på riktigt.

Till skillnad från i andra länder så är kändisjournalistiken i Sverige inte hysterisk, vilket innebär att inga fotografer ligger i buskarna utanför Soldoktorn och väntar på att Lotta ska hämta morgontidningen. Att följa varje steg som Soldoktorn och Lotta tar tillsammans hade inneburit en oerhört stor arbetsinsats, och vi ska nog vara glada över att det inte fungerar så. I jämförelse med hur det fungerar för brittiska och amerikanska kändisar så är det otroligt lätt att smyga med en relation i Sverige!

Det mesta av Soldoktorn och Lottas relation är alltså fortfarande höljt i dunkel. Vi vet att de besökt Spanien, ätit fondue, och tillbringat tid på Västkusten, men många frågor är fortfarande obesvarade. Hur ser en normal dag ut, vad pratar de om på sina middagar, och har Lotta delat med sig av sina bästa svampställen till Soldoktorn? Svenska folket håller andan och vill ha svar!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB