Startsida / Inlägg

Dokusåpadeltagare i militärfordon

av tramsfrans

Foto: Youtube

Släpp allt du har, en svensk dokusåpadeltagare har setts åka omkring i ett stulet militärfordon! Den som är oroad över att det skett en statskupp kan dock pusta ut, eftersom händelsen inträffade i vintras. Dokusåpadeltagaren i fråga är Sami Jakobsson från Big Brother, som publicerat en video på Youtube där han medger sin inblandning i härvan. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Vi träffade två bekanta som frågade om vi ville med till skogen och kolla på några tuffa bilar, och ja det vill vi ju göra, säger Sami Jakobsson i videoklippet.”

Ni vet själva hur det kan vara! Man får frågan av två kompisar om man vill hänga med och kolla på ett par ”tuffa bilar”, och plötsligt blir man inblandad i en stöld av militärfordon! Sami fortsätter.

 ”– När vi kommer dit och ser att det är militärfordon… min första tanke är inte direkt att oj har de stulit de här från Försvarsmakten? Nej, det är väl det sista jag skulle tänka, jag tänker väl att det är renoverade gamla terrängbilar bara, men nej så var det inte. Så nu ska jag bli åtalad.”

Att militärfordon och Försvarsmakten rimligtvis har en koppling till varandra borde kanske inte komma som en överraskning, men vad vet jag! Det kanske rentav är oförskämt att anta att ett fordon tillhör Försvarsmakten bara för att det är militärfärgat! Det är bra att vara källkritisk, men om man ser ett militärfärgat fordon i skogen som står tomt så kan man nog anta att något inte står helt rätt till. Åklagaren har kommenterat åtalet till Aftonbladet.

– Det här blir mera allvarligt när det är fråga om fordon som är till för att försvara rikets säkerhet. Man utsätter de här fordonen för risk och skada när man är ute och kör med de i skogen på det sättet som har skett nu

Det finns många hot mot Sveriges säkerhet i dagsläget, men ett av hoten verkar alltså komma inifrån och bestå av dokusåpadeltagare och deras vänner. Omvärlden är turbulent, men vi får alltså inte heller glömma bort att även Big Brother-deltagare kan innebära risker för rikets säkerhet. Skämt åsido så blir det intressant att se vad åtalet landar i, och om det blir några konsekvenser för Sami. Allt som Försvarsmakten äger är viktigt, och vi kan bara hoppas att de håller koll på sina vägfordon och JAS-plan framöver!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB