Startsida / Inlägg

Åsa Vesterlund kritisk till svensk vård

av tramsfrans

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Något som är vanligt bland svenska kändisar som bor växelvis i USA är att vara kritisk mot svensk vård. När Penny Parnevik skulle föda sitt första barn berättade hon att hon skulle föda i USA eftersom hon upplevde vården i USA som mer trygg än i Sverige, och när Hannalicious för första gången besökte en vårdcentral i Beverly Hills höjde hon amerikansk sjukvård till skyarna eftersom mottagningen var så hemtrevlig!

Nu har en till svensk kändis riktat kritik mot vården i Sverige i relation till den amerikanska, men den här gången är kritiken mer befogad. Hollywoodfrun Åsa Vesterlund meddelar att en svensk läkare missat en hudcancerdiagnos. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Under måndagen skrev Åsa Vesterlund i flera stories på Instagram att hon återigen har drabbats av cancer. Där förklarar hon att svenska läkare missade den och att hennes amerikanska läkare snabbt upptäckte hudcancern. Hon påtalar också att det är andra gången som svensk sjukvård missar födelsemärken som sedan visat sig vara cancer.”

Det är inte konstigt att man föredrar amerikansk sjukvård framför svensk om den senare missar att ställa diagnos och upptäcka cancer. Inte bara en, utan två gånger! Tack vare ett besök hos den amerikanska läkaren som upptäckte den första melanomen så kunde Åsa snabbt få hjälp så fort hon kom till USA.

”– Han har räddat mitt liv flera gånger. Direkt sa han att två märken såg ut som melanom. Han har aldrig haft fel. Jag fick svar på två dagar. Märket på foten och även ett märke i ansiktet var melanom. Jag är så glad att jag har min läkare i USA. Men nu är det borta och allt är bra.”

Att personer som har bra kontakt med egna läkare klarar sig bättre än andra kommer inte som en överraskning. Alla kan göra misstag, men att personer som har tillgång till privat vård och kan betala för den får bättre förutsättningar än andra är tyvärr en deprimerande sanning. Träffar man rätt läkare spelar det troligtvis ingen roll vilket land man befinner sig i, förutom den lilla detaljen att det blir betydligt dyrare i USA!

Det viktigaste är iallafall att Åsa är frisk, och nu kan vi bara hoppas att hon vill göra comeback den dagen som Svenska Hollywoodfruar eventuellt kommer tillbaka. Jag håller samtliga tummar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB