Startsida / Inlägg

Kräkdramat i ”Över Atlanten”

av tramsfrans

Foto: Dplay

Imorgon måndag är det premiär för den nya säsongen av ”Över Atlanten” på Kanal 5! Tareq Taylor, Henrik Larsson, Tommy Nilsson, Klas Eriksson, Sofia Wistam och Frida Hansdotter gav sig iväg i en segelbåt i vintras, och upptäckte att det stundtals kan vara rätt jobbigt att korsa ett världshav.

En av kändisarna som mådde extra dåligt till havs var skidåkaren Frida Hansdotter. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Jag mådde riktigt dåligt i tre dagar och då var jag nästan helt däckad. Reste jag på mig kände jag: Åh fy fan. Jag kunde äta en halv knäckemacka innan jag kände att jag behövde spy. Under de dagarna hade jag väldigt låg energinivå också, säger hon.”

Att energinivån blir låg när man spyr upp allt man äter är inte särskilt konstigt. Insikten att man är ute på öppet hav och att det är hundratals mil kvar innan man kommer se land gör säkert inte underverk för måendet heller.

”– Men det hör ju också till upplevelsen så att säga. Det kanske skulle handla om tre dagar, men sen skulle det bli bättre och jag skulle klara det.”

Hitta någon som är lika positiv som Frida Hansdotter i ”Över Atlanten”! Kräkas i tre dagar? Inga problem, det är en del av upplevelsen! Må dåligt av ett halvt knäckebröd? Gärna! Inte kunna stå upprätt? Mysigt! Det finns många andra svenska kändisar i tävlingsprogram på tv som hade mått bra av den inställningen istället för att klaga.

”Hansdotter trycker också på att illamåendet bara var en liten del av hela resan och att det annars var en magisk och fantastisk upplevelse.”

Bortsett från dygnen av konstant illamående så var det alltså en underbar upplevelse tillsammans med gänget. Det är oklart om fler deltagare också mådde dåligt under resan, men jag antar att Kanal 5 sparar några godbitar till senare.

Det är oklart om det kan spelas in någon ny säsong av programmet med tanke på rådande restriktioner. Blir det svårt att ta sig över Atlanten i vinter kan man säkert spela in ”Över Vättern” istället. Jag håller tummarna.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB