Startsida / Inlägg

Joakim Lundell missade Jonnas förlossning

av tramsfrans

Foto: Fredrik Sandberg, TT

Förra veckan fick Joakim och Jonna Lundell tillökning i form av en son! Att det är lite speciellt att föda barn mitt i en pandemi har nog inte undgått någon, och för att minska risken för smittspridning får pappan till barnet endast vara med under själva förlossningen, och inte under värkarbetet.

I Joakim och Jonnas fall så ledde detta till att Joakim missade förlossningen eftersom allt gick så snabbt när det väl var dags. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Det lite tråkiga är att Jonna födde på i princip två minuter vilket ledde till att Lionel redan hade fötts för typ två minuter sedan när jag kom in i salen. Det är lite tråkigt men det viktiga är att han är här, att han mår bra, att Jonna kände att det var okej vilket hon gjorde. Sen är det klar att det är ledsamt att föda under corona, det tror jag att alla som är med om det tycker, sa han då på Instagram story.”

Precis som Joakim säger så är det viktigaste att alla mår bra, och jag måste säga att en hel del har förändrats sedan Joakim och Jonna skulle få barn första gången. Den gången blev de nekade av landstinget i Östergötland att filma förlossningen, vilket gjorde Jonna rasande och ”ärligt talat förbannad”. Förlossningen fick därför äga rum i Stockholm för att senare kunna läggas ut på Youtube.

Två år har passerat sedan dess, och den här gången hann alltså Joakim inte ens fram till förlossningen i tid. Enligt Hänt sa han dessutom såhär på sin story.

”– En del utav mig känner ju så här..  När jag fick höra att det till och med är 40- 50 tusen personer på en sandstrand – på förlossningen var det helt tomt. Jag förstår att regler är regler men jag kan ju tycka att reglerna ska gälla överallt. Jag ser proppfulla gallerior, badstränder och sommarstäder och då känner jag att det känns lite orättvist när det är en barn som ska födas”

Det är lite oklart exakt vad Joakim menar med att ”reglerna ska gälla överallt”. Det är väl inte särskilt konstigt att vårdinrättningar och förlossningsavdelningar har stränga smittskyddsregler, till skillnad från badstränder dit folk åker självmant för sitt eget nöjes skull? Med det sagt så håller jag med om att det är hemskt att inte få vara med under hela värkarbetet som pappa till barnet. Däremot så ska vi nog vara glada över att det inte råder samma regler på förlossningen som på Tylösand.

Lionel Lundell har iallafall kommit till världen nu, och fick ett eget officiellt konto på Instagram så fort som navelsträngen klipptes. Bra och viktigt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB