Startsida / Inlägg

Jill Johnson varnar för Jill Johnson-bedragare

av tramsfrans

Förra veckan rapporterade jag att Tomas Ledin blivit utsatt för bedrägeriförsök, och att okända bedragare låtsats vara honom på Instagram. Det kontot togs snabbt bort från Instagram, men nu berättar ytterligare en svensk artist om bedrägeriförsök. Någon har utgett sig för att vara Jill Johnson!

Aldrig får man en lugn stund! Att bedragare försöker lura folk på pengar är ingenting nytt, men det är inte konstigt att de passar på just nu när så gott som alla svenska artister berättat om hur dåligt ställt de har.

När Jill Johnson tog emot sitt stipendium på 50.000 kronor tidigare i somras blev det ju ramaskri, vilket ledde till att hon lämnade tillbaka pengarna under uppmärksammade former.

Visserligen så handlade kritiken om att Jill hade stora tillgångar i sitt bolag, men nu har alltså bedragare ändå försökt lura människor att hon är i behov av pengar. Ska det vara så svårt för bedragare att göra sin research innan de bestämmer vem de ska låtsas vara?

Ibland kan det kännas som att svenska kändisar är kapabla till vad som helst, men att tigga pengar i privata meddelanden från följare känns inte särskilt troligt. Om en svensk kändis vill ha pengar så säger de det i tidningen eller på sin officiella instagram! Håll utkik efter den blåa verifieringsikonen om ni är osäkra.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB