Startsida / Inlägg

Så drabbas svenska kändisar av corona-viruset

av tramsfrans

Ingen kan väl ha missat coronavirusets framfart på sistone, och det här påverkar såklart även svenska kändisar. Här kommer en sammanfattning av hur ett antal svenska kändisar hittills har reagerat.

1: Edward Blom. Edward Blom är livrädd för coronaviruset, vilket inte känns otippat eftersom han ofta brukar agera dramatiskt vid oförutsedda händelser. Minns till exempel sommaren 2017 då Hesa Fredrik gick igång av misstag, varpå Edward twittradeGud bevare oss om det är krig!”. Nu i corona-tider så riktar Edward kritik mot regeringen, och vill att staten ska lägga all sin kraft på att förbereda oss inför en eventuell epidemi. Att vi skulle hinna bygga nya sjukhus med några veckors varsel känns dock aningen optimistiskt med tanke på tidigare sjukhusbyggen i det här landet. Jag nämner inga namn, men det börjar på k och slutar på arolinska.

2: Laila Bagge. Om Edward Blom är oroad över corona så är Laila Bagge snarare paralyserad av skräck, och på Instagram delar hon med sig av sina tankar i versaler för tydlighetens skull.

View this post on Instagram

VAD HÄNDER??? URSÄKTA ATT JAG ÄR UPPRÖRD, MEN DETTA KÄNNS SÅ FEL I HELA MIN KROPP! HUR KAN SVERIGE VÄLJA ATT LÅTA VÅRA SVENSKA PASSAGERARE FÅ VÄLJA OM DOM VILL SÄTTA SIG I KARANTÄN NÄR DET FANNS 36 MISSTÄNKTA FALL OMBORD PÅ EVAKUERINGSPLANET?? ALLA ANDRA LÄNDER, HOLLAND, BELGIEN OCH FRANKRIKE HAR VALT ATT SÄTTA ALLA SINA MEDBORGARE SOM KOM MED EVAKUERINGSPLANET I KARANTÄN!! ATT SÄGA ATT INGEN AV SVENSKARNA HAR VISAT NÅGON SYMPTOM RÄCKER INTE DOM HAR FAKTISKT DELAT PLAN MED SJUKA MÄNNISKOR SOM TYDLIGT VISAT SYMPTOM! LUFTEN GÅR JU BARA RUNT I ETT PLAN!!! OM MAN INTE VAR SMITTAD INNAN MAN KLEV PÅ PLANET SÅ FINNS DET EN CHANS ATT MAN BLIVIT SMITTAD EFTER ATT HA FLYGIGT HEM MED ANDRA SOM ÄR SMITTADE! ÄVEN OM MAN BARA MISSTÄNKER ATT DET ÄR 36 ST PÅ EVAKUERINGSPLANET SOM ÄR SMITTADE SÅ VISAR DOM FORTFARANDE SYMPTOM OCH DET BÖR TAS PÅ STÖRSTA ALLVAR! JAG ÄR VÄLDIGT BESVIKEN PÅ HUR LÄTTVINDIGT SVERIGE TAR PÅ DETTA, OCH JAG HOPPAS ATT VÅRA SVENSKAR SOM VAR OMBORD SÄTTER SIG SJÄLVMANT I KARANTÄN I 14 DAGAR.?❤️ DESSUTOM KÄNNS DET KONSTIGT ATT MAN FORTFARANDE TAR EMOT PLAN FRÅN KINA PÅ ARLANDA UTAN NÅGON FORM AV KONTROLL…

A post shared by Laila Bagge (@lailabagge) on

3: Martin Melin. Martin Melin befinner sig för närvarande i Thailand och har umgåtts med Färjan-Håkan de senaste veckorna. Som om inte det var en tillräcklig prövning för kroppen så har han även mottagit ett flertal ifrågasättande kommentarer på Instagram om hur han vågar åka till Thailand i dessa smittspridningstider.

4: Kungafamiljen. Kungen, drottningen och kronprinsessan har fått en briefing av läget och en presentation av ett antal utvalda myndigheter om situationen. Det känns tryggt att även kungen är med på tåget och har fått kännedom om viruset. Enligt Svensk Damtidning är ingen av kungafamiljens resor hittills inställda, så band kommer fortfarande att kunna klippas som planerat.

5: Camilla Läckberg. Alla svenska kändisar är inte livrädda för corona. Camilla Läckberg och Martina Haag reste gladeligen till coronavirusets europeiska epicentrum i Italien tillsammans på en jobbresa. Hashtagarna #workmode och #funwork förekom också. Författarlivet kan verka glassigt för vissa, men ibland måste man också resa iväg med livet som insats. Tur att hon har en vårdcentral hemma i Sverige om det skulle bli problem sen!

Precis som myndigheter världen över så fortsätter jag att följa utvecklingen av viruset, och lovar att återkomma så fort jag får nya uppgifter om påverkade svenska kändisar.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB