Startsida / Inlägg

Rökförbudet i Paradise Hotel

av tramsfrans

Foto: Nordic Entertainment Group

Som ni alla redan vet så är det oerhört ute att vara dekadent nuförtiden. Förra sommaren blev det förbjudet att röka på uteservering eftersom man faktiskt kan dö av det, och nu meddelar dessutom TV3 att de inför cigarettförbud på Paradise Hotel. Under tidigare säsonger har deltagarna fått bolma på hur mycket de vill, men nu är det slut med kedjerökningsdagarna i paradiset. Expressen rapporterar:

”Nu har reglerna dock ändrats och deltagarna får inga cigaretter och ingen rökning är tillåten. 

– Vi bestämde oss för att inte vilja visa upp unga människor som röker i programmet, säger Susanne Nylén presschef på Nordic Entertainment.”

Jag måste säga att jag är besviken! Jag röker inte själv, men kan man inte ens lita på att Paradise Hotel-deltagare får vara ansvarslösa och röka destruktiva mängder cigg nu för tiden? Anledningen till att man kollar på Paradise Hotel är ju inte att man vill se unga ansvarstagande individer som tar ansvar för sin hälsa?

Om Paradise Hotel inte längre vill visa upp ungdomar som gör destruktiva saker så finns det snart inte mycket kvar av programmet. Att dricka stora mängder alkohol under 2 månader gör inte direkt underverk för hälsan heller, så om Paradise Hotel menar allvar med sin nya hälsoprofil borde de förslagsvis dra in på all alkohol också och ersätta den med fri tillgång till smoothies. Jättebra för kroppen, men inte speciellt roligt att kolla på.

”De deltagare som kände att de behövde hjälp fick det i form av nikotinplåster en gång per dag. Även om rökningen blev förbjuden är det fortfarande tillåtet att snusa.”

Den enda fördelen som jag ser med rökförbudet är att personer som röker hemma får abstinens och därmed blir griniga och konfliktsökande under inspelningen. Det kan trots allt bli rätt bra tv, men jag vidhåller att rökning inte borde förbjudas. Att inte bjuda deltagarna på cigg är en sak, men varför hindra någon att ta med en egen limpa om de skulle vilja? Klart att grabbarna och brudarna ska få ta en cigg när de är i Mexico och spelar in tv-historia!

Ett rökförbud i en dokusåpa är en petitess egentligen, men jag börjar undra vart världen är på väg om man inte ens får vara destruktiv i Paradise Hotel längre.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB