Startsida / Inlägg

16 weeks of hell på Kanal 5

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Jag har tidigare konstaterat att kändisar inte längre är intresserade av att gå ner i vikt på tv. Biggest Loser VIP fick läggas ned bland annat på grund av problem med castingen och utmaningen att ”hitta rätt mix av deltagare”, och jag trodde länge att det skulle innebära slutet för kända människors viktnedgång i rampljuset.

Nu meddelar dock Kanal 5 att de ska göra tv av det populära kost- och träningsprogrammet ”16 weeks of hell”, som bland annat Rickard Olsson utsatte sig för när han skulle skaffa sin superkropp. Nöjesbladet rapporterar:

”Det kommer vara totalt sex kända deltagare, och en av dem är programledaren Agneta Sjödin.

– Jag ska börja programmet nu på måndag. Men jag vill inte bli för smal i ansiktet, så jag kanske kommer lägga till lite när det kommer till kosten. Men jag har faktiskt lite fett att ta av om jag vill ha en hård mage, säger hon till Nöjesbladet.”

Alla livsförändringar ska som vanligt påbörjas på måndagar, och innan programmet ens har börjat så har Agneta Sjödin börjat göra modifieringar i kostschemat. Det här kan bli intressant!

Nu är frågan vad som egentligen är skillnaden mellan 16 weeks of hell och Biggest Loser VIP.En avgörande skillnad mellan Biggest Loser och ”16 weeks of hell” är att 16 weeks of hell snarare handlar om självförverkligande, medan Biggest Loser är mer utpekande av typen ”du är tjock, vad håller du på med?”.

I 16 weeks of hell är det slutgiltiga målet en superkropp, medan målet med Biggest Loser verkar vara att rasa så mycket i vikt som möjligt utan någon tanke på hållbarhet och vad som händer efter programmet är över. Troligtvis är det därför 16 weeks of hell känns mer attraktivt att ställa upp på.

Det är oklart exakt hur tv-programmet kommer se ut, men jag antar att deltagarna slipper bo tillsammans och vara isolerade från omvärlden. Ett problem med Biggest Loser VIP var ju att deltagarna var tvungna att ge upp alla sina övriga åtaganden under några månader, vilket kan bli problematiskt om man har ett liv.

I 16 weeks of hell kan man göra allt man brukar göra, men risken finns att man kommer vara på jättedåligt humör eftersom man är under så hård press. Toppen!

I skrivande stund vet vi inte när programmet kommer ha premiär, men jag är glad att viktnedgångs-tv fortfarande lever och frodas. Kampen för kändisarnas superkroppar slutar aldrig!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB