Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP skrotas

av tramsfrans

Foto: TV4

Jag har fruktansvärda nyheter! Det blir inga fler säsonger av Biggest Loser VIP! TV4 har länge varit stolta och berättat att de har ”världens enda VIP-version av Biggest Loser” som om det vore något positivt, men nu meddelar kanalen att det världsunika programmet inte har någon inplanerad fortsättning. Nöjesbladet rapporterar:

”Enligt uppgifter till Nöjesbladet väljer kanalen att lägga programmet på is som till viss del ska bero på kändisarnas ilska över att bli tillfrågade om att medverka.

– Det är många som blir sura och förolämpade när de ringer så kanalen har bestämt sig för att det inte gick att göra, säger Nöjesbladets källa.”

Personen som ringde upp kändisar för att sondera intresse för medverkan i Biggest Loser VIP hade troligtvis det värsta jobbet i hela Sverige, men nu är det alltså slut med otacksamma telefonsamtal till kändisar som för en stund trodde att de skulle få en smickrande förfrågan.

Glädjen att få ett samtal som börjar ”hej jag ringer från produktionsbolag xx”, följt av besvikelsen och eventuellt ilskan när man inser att det handlade om att banta på tv är en känslomässig bergochdalbana som jag inte önskar någon C-kändis. Nöjesbladet har pratat med TV4:s presschef.

”På frågan om det beror på svårigheter att få ihop bra deltagare svarar Lina Berggrén:

’Det är utmanande att hitta rätt mix av deltagare så det var en av flera faktorer som gjorde att vi valde att pausa programmet’.”

Jag vet inte riktigt om jag köper argumentet att det svåra var att hitta ”rätt mix” av deltagare. Många av deltagarna under de två säsongerna som gått hade inte varit aktuella i media på tio år, så oavsett vilken blandning de än fick till så kan tanken knappast ha varit att man skulle ha så daterade namn i casten.

Förra säsongen räddades av att Gunilla Persson (som inte ens var överviktig) flögs in från USA, och utan henne hade det inte blivit mycket till program.

Vi har haft två fantastiska år för kändisreality med VIP-versioner av både Farmen och Biggest Loser, men nu tvingas TV4 inse fakta och pausa båda två. Enligt vad jag sett har TV4 inte gått ut med att Farmen VIP också ska skrotas, men ingenting spelades iallafall in i somras.

Förhoppningsvis återkommer programmen någon gång i framtiden, och jag tycker TV4 gör rätt i att ta en paus. Kändis-Sverige är ett kretslopp, och nu är det dags att så frön för att kunna skörda om några år igen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB