Startsida / Inlägg

Viktor Frisk lurad på Atlanten

av tramsfrans

Förra veckan rapporterade jag om sjösjukedramat som kändisdeltagarna i ”Över Atlanten” råkade ut för efter ungefär en halvtimme till havs. Ingen hade sagt till dem i förväg att man kunde bli sjösjuk efter så kort tid!

Nu berättar Viktor Frisk mer om det saltstänkta äventyret, och att Kanal 5 sålde in idén till honom som tid för avkoppling! Alla vet ju att det verkligen är rofyllt och avkopplande att korsa ett världshav på en liten segelbåt.

Man kan sälja in det mesta till en svensk kändis bara man använder rätt ord, och Viktor Frisks medverkan i ”Över Atlanten” verkar vara det ultimata beviset. Han skulle få bada med delfiner, bättra på brännan och komma tillbaka som en utvilad solbränd person, men började istället må illa efter en halvtimme och mötte stormar på öppet hav.

Jag hade aldrig sagt ja till något liknande från första början, men det är faktiskt synd om deltagarna om de blev övertalade att vara med i programmet med falska löften om att få simma med delfiner i solnedgången när det i själva verket handlade om en expedition med livet som insats.

Troligtvis så är det aldrig särskilt avkopplande att vara med i ett tv-program eftersom man blir filmad för det mesta och måste tänka på hur man beter sig. Inte direkt det bästa man kan göra om man behöver vila!

Man brukar oftast säga att kändisar får positiv särbehandling, men i ”Över Atlanten” verkar det vara tvärtom. Man vill utsätta dem för så mycket jobbiga saker som möjligt genom att föra dem bakom ljuset och säga att det inte är så farligt egentligen!

Nu har det bara sänts två avsnitt av programmet, och det är i skrivande stund oklart om Viktor Frisk har fått simma med delfiner eller inte. Jag håller tummarna för att det blir av senare.

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB