Startsida / Inlägg

Svenska kändisar i sjösjukedrama på Atlanten

av tramsfrans

Foto: Kanal 5

Ikväll är det äntligen premiär för ”Över Atlanten” på Kanal 5! Programmet där Viktor Frisk, Agneta Sjödin, Peter Magnusson, Thomas Wassberg och Anna Lindberg korsade världshavet i en segelbåt.

Nu avslöjar Agneta Sjödin att deltagarna drabbades av sjösjuka efter att ha varit ombord på båten i ungefär en timme. Nöjesbladet rapporterar:

”– Jag trodde inte att alla skulle bli sjösjuka utom jag, direkt bara nån timme efter att vi hade lämnat hamnen, det kom som en liten chock, säger hon när Nöjesbladet träffar henne under Kanal 5:s höstpresentation.”

Det kom som en chock! Varför var det ingen som sa till deltagarna att man blir sjösjuk när man är ute på Atlanten! Vem hade kunnat ana att man skulle börja må illa av att befinna sig på en segelbåt omgiven av vågor och vatten så långt som ögat kan nå?

”Peter Magnusson, som är van seglare, bekräftar att även han drabbades.

– Alla blev rätt sjösjuka inklusive jag. Jag har knappt varit sjösjuk innan, nån enstaka gång. Men ungefär en halvtimme efter att vi hade lagt ut blev alla sjösjuka och var väl mer eller mindre utslagna i tre fyra dagar. Det var rätt jobbigt för det tog rätt lång tid innan man kom in i matchen, säger han.”

Samtliga deltagare förutom Agneta Sjödin blev alltså sjösjuka efter ungefär en halvtimme, och Peter Magnusson tyckte att det var ”rätt jobbigt” att vara ”mer eller mindre utslagna” i fyra dagar. Förståeligt! Eftersom Agneta Sjödin var den enda som kunde stå upprätt var det hon som fick ordna allt praktiskt ombord.

– Jag fixade i köket. Vi var ju fler på båten med teknik och så. Det blev att laga mat och fixa. tack och lov hade ju Markus Aujalay lagat lite mat som vi hade i frysen så det fanns där de tre första dygnen som var som mest kritiska, när folk inte klarade av att vara i båten. Då kunde jag koka pasta eller ris och värma på det”

Som ni hör så var det inte direkt en dans på rosor att segla över Atlanten. Det är inte direkt som att åka skärgårdsbåt till Renées brygga på TV4, och ikväll sänds första avsnittet av seglatsen på Kanal 5.

Det har skrivits många spaltmeter om Greta Thunbergs pågående seglats över Atlanten, men jag vill att ni kommer ihåg att hon alltså inte är den första svenska kändisen som gett sig ut på det stora äventyret i år. Kanske ringde hon Viktor Frisk och bad om tips innan hon gav sig iväg?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB