Startsida / Inlägg

Samir slutar med Instagram – om två år

av tramsfrans

Nu har det varit många inlägg om Samir Badran här på sistone, men som ni alla redan vet går kändis-Sverige i cykler. Ibland är vissa personer helt enkelt roligare än andra, och på sommaren är majoriteten av svenska kändisar ungefär lika intressanta som kryssen i Sommarkrysset.

Häromveckan rapporterade jag att Samir tog en paus från sociala medier i några dygn, och igår meddelade Samir att han planerar att försvinna från appen helt och hållet, men först om två år!

View this post on Instagram

för några veckor sen bestämde jag mig att jag inom 2 år kommer ta bort mina sociala medier och börja jobba me ett normalt jobb, aldrig gjort de i hela mitt liv så vet dock inte hur de är haha. jag hatar denna kändis/sociala medievärld och allt som har me status att göra. varför? för att man blir dömd efter prestation och vad som visas utåt men inte för vem man är. MEEEEN igår när jag fick eran kärlek och efter alla era meddelanden så börja jag tveka. jag vill egentligen att sociala medier och instagram och shit ska va mitt liv men jag vet inte heller va mitt liv skulle va utan efter såhär lång tid i ”rampljuset”. jag anser att riktig kärlek från vänner/familj är något man ska ta vara på och inte basera sitt liv på hur många likes man får eller vad man postar på instagram. men eran kärlek har typ blivit en stor del av mig vilket typ gör mig fucked i huvudet för ja ibland känns de som ja inte vet va ja skulle göra utan er haha, låter sjukt men fan vi snackar 7 år av mitt liv, de lång tid. varför jag ens tar upp detta är för att jag ser att i slutändan för dom flesta offentliga personer så går de åt helvete. ja vägrar låta de gå så långt och om jag en vacker dag lägger ner min instagram så vill ja att ni ska veta att de ni gjort för mig kommer ja aldrig glömma <3

A post shared by samir badran (@samirbadrans) on

När en svensk kändis säger att de ska sluta med sociala medier men först om ett tag så brukar det oftast inte bli något i slutändan. Minns till exempel när Calle Schulman meddelade att han skulle sluta med Instagram, men först efter ytterligare 111 inlägg. Den gränsen är passerad sedan länge, och Calle är fortfarande kvar.

Nu har alltså Samir Badran planer på att ”börja jobba med ett normalt jobb”, men vet inte hur det är eftersom han aldrig har gjort det. Det är såklart väldigt tacksamt att raljera över, men jag förstår att det måste kännas väldigt konstigt. Många influencers har ju haft vanliga jobb tidigare i livet och vet vad det innebär, men i och med att Samir slog igenom tidigt så är det inte konstigt att han inte har något att jämföra med.

Jag tycker det är sunt att Samir faktiskt har börjat fundera på vad han ska göra senare i livet. Troligtvis är det väldigt få av dagens influencers som kommer kunna leva på det för alltid. Det är lätt när man är ung, snygg, föder barn och kan exploatera dem i sociala medier, men att hålla liv i en sån karriär och alltid vara superintressant kanske inte är en hållbar strategi för ett 40 år långt yrkesliv. Förr eller senare kommer man troligtvis behöva göra något annat. Vissa kanske slutar frivilligt medan det fortfarande går bra som Samir, medan andra kommer vara tvingade.

För att trösta Samir så vill jag dock säga att det troligtvis är mindre tröttsamt att ha ett vanligt 9 till 5-jobb istället för att kuska runt Sverige och gigga med skrikande barn i släptåg var man än går. Du kanske inte får lika många applåder och kärlek på en vanlig arbetsplats, men det känns troligtvis som en semester i jämförelse. Sommaren 2021 får vi se om Samir finns kvar på Instagram eller inte. Jag hoppas iallafall att han stannar så att jag får något att skriva om i framtiden också!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB