Startsida / Inlägg

Malin Berghagen rasande i Palma

av tramsfrans

Att Spanien är många svenska kändisars favoritland är ingen nyhet. Nu på sommaren känns det som att det finns fler svenska kändisar i Marbella och på Mallorca än vad det gör i Stockholm, men all turism är faktiskt inte bra turism. Iallafall om man frågar Malin Berghagen, som har synpunkter på kryssningsbåtarna i Palma de Mallorcas hamn.

View this post on Instagram

Har ni lust att hjälpa oss lite? Ni som tycker om Mallorca precis som jag, vi som bor eller har bostäder i Palma har ett litet problem… eller rättare sagt alla städer som har besök av kryssningsfartyg har problem! De stora kryssningsfartygen ligger väldigt centralt i tex Palma. Och båtarna pumpar ut avgaser precis vid bostadshusen där barn med sina familjer bor. Båtarna pumpar ut avgaser i flera timmar medan en bil INTE får stå still med motorn på tomgång alls. OM ni vill så gå gärna in på länken i min profil och signera att ni också vill att de ”parkerar” någon annanstans. Eller hittar en lösning snabbt. Det går super snabbt att signera. Vi behöver hjälpas åt. Det gäller hela Europa!! Det skulle hjälpa oss i Palma jätte mycket. Tack snälla! ♥️ Bilderna är från min vän Mercedes @mamelopez Ni känner igen henne från min bok ni som har läst den. Hon är världens bästa! ♥️

A post shared by Malin Berghagen (@mberghagen) on

Det känns alltid lite ironiskt när en kändis som flyger konstant mellan yoga-retreats plötsligt bryr sig om miljön och att barnfamiljer som bor centralt i städer riskerar att få i sig avgaser. Tänk på barnen! Vill man verkligen vara snäll mot barnens framtid borde man kanske inte pendla till Mallorca över huvud taget?

Jag lägger ingen värdering i det, jag flyger jättemycket själv, men vad är skillnaden? Man hör inte Malin Berghagen klaga på de tusentals plan som startar och landar på Palmas flygplats varje vecka. Det är troligtvis inte jättebra för ön heller om man ska vara krass.

Med det sagt så hoppas jag såklart att de lyckas hitta en lösning på problemet! Många tycker att turism är positivt, men inte när turisterna kommer för nära! Måste kryssningsfartygen synas från just mitt fönster? Kan de inte stanna en bit bort vid någon annans fönster istället?

Den selektiva miljökampen fortsätter. Fortsätt flyg till Mallorca, men välj gärna ett sugrör gjort av papp istället för plast till den importerade smoothien du dricker ombord. Tänk på barnens framtid!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB