Startsida / Inlägg

Peter Jihdes förbluffande upptäckt på Instagram

av tramsfrans

Det är ingen hemlighet att vuxna människor ibland är rätt dåliga på Instagram. Det är suddiga bilder, konstiga hashtags och antingen 5 bilder om dagen eller 5 om året. Alla kan dock inte vara bra på sociala medier, och det här gäller även kändisar.

I måndags upptäckte till Peter Jihde att det finns en meddelandefunktion på Instagram som tillåter folk att skicka meddelanden till varandra. En helt ny värld har öppnat sig där man kan kommunicera privat med andra människor utan att alla ens följare kan läsa det!

Efter ett HALVT DECENNIUM på Instagram upptäckte alltså Peter Jihde meddelandefunktionen på Instagram den 22 oktober 2018. Oerhört banbrytande. Tänk att vissa kanske har väntat i fem år på att få svar från Peter på Instagram, och att han varit helt ovetandes om alla viktiga frågor om t.ex. diabetes som legat och väntat på svar.

För övrigt så känns det roligt att Peter har öppnat alla meddelanden förutom det från Tobbe Trollkarl. Är det för att just det meddelandet är extra viktigt eller tvärtom?

I och med att Peter inte ens visste om att meddelarfunktionen fanns så vet han troligtvis inte heller att man kan se om ett meddelande är läst eller inte. Det kan därför vara en god idé att vänta med att öppna meddelanden som är potentiellt jobbiga att svara på. Så fort som mottagaren kan se att ett meddelande är läst och man inte har svarat så är det kört!

För mig så ingav det dock stort hopp att läsa om att vissa personer fortfarande inte vet det finns en meddelandefunktion på Instagram. Det måste helt enkelt vara därför vissa personer inte svarar på mina meddelanden som jag skickar. De har ingen aning om att den finns över huvud taget!

Nu återstår det att se vilka kommande upptäckter som svenska kändisar kommer göra på sociala medier framöver. Kanske att man inte längre behöver göra kollage, utan att man istället kan lägga upp flera bilder i ett och samma inlägg? Prinsessan Madeleine har mycket att lära.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB