Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2019: Schlagern gör comeback!

av tramsfrans

magnuscarlssonFoto: Robin Lorentz-Allard

Nu är det verkligen höst, och som vanligt så är det enda ljuset i hela ens liv att det snart är Melodifestival igen! Snart är det äntligen februari! Om det är någonting som verkligen har blivit en tradition på senare år så är det att schlagerkändisar återvänder till tävlingen med schlagerlåtar och blir förvånade när det inte går bra, och det verkar bli ett liknande scenario nästa år. Nöjesbladet rapporterar:

”Nöjesbladet har redan avslöjat att bland annat Oscar Enestad, Arvingarna, och Wiktoria Johansson är klara för 2019-års upplaga av Melodifestivalen.

Idag kan vi avslöja ytterligare tre artister som, enligt väl insatta källor, är högaktuella för platser i tävlingen.

Förutom Ann-Louise Hanson står även en annan Melodifestival-veteran på listan. Magnus Carlsson, 44, har tidigare tävlat åtta gånger och uppges nu vara på väg in i tävlingen en nionde gång.”

Alla som säger att det inte längre är någon schlager i Melodifestivalen nu för tiden har uppenbarligen fel. Magnus Carlsson, Arvingarna och Ann-Louise Hanson. Inte ens Bert Karlsson kan klaga på det startfältet!

Det återstår att se om svenska folket kommer gilla schlager nästa år. Tidigare år har det varit en schlagerdiva-tradition att ställa upp i tävlingen, floppa och därefter mumla ”det är andra tider nu” och vara sur på apprösterna samtidigt som man får stöd av Bert Karlsson, och det är troligt att något liknande kommer ske nästa år.

Med det sagt så förstår jag verkligen att man som schlagerartist vill fortsätta ställa upp i Melodifestivalen trots att det inte längre går speciellt bra. Exponeringen är svårslagen, och man måste ju göra någonting mellan julshowerna och sommargigen. Man får iallafall en ny låt att köra på Lotta på Liseberg några månader senare!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB