Startsida / Inlägg

Katrin Zytomierska trotsade ortopeden och gjorde en bakåtvolt

av tramsfrans

Om det är någonting som svenska kändisar verkligen älskar så är det att trotsa läkares rekommendationer! Om en läkare säger ”du får absolut inte göra något som belastar din nacke” så vill de omedelbart göra något som belastar nacken. Det är lite grann som med småbarn och att de inte uppfattar ordet ”inte”.

Ett bra exempel på detta inträffade i helgen när Katrin Zytomierska skulle göra en bakåtvolt trots att hennes ortoped förbjudit henne att göra saker som belastar nacken. På Instagram berättar Katrin om hur det gick till.

Jag tycker ändå det är roligt att Katrin Zytomierska litar mer på sin åttaåring än sin ortoped? Hur svårt kan det egentligen vara att göra en bakåtvolt på en trampolin? Om Ringo klarade det så kan det ju inte vara så svårt!

Om ni frågar mig så är höjdpunkten av klippet på slutet när Katrin Zytomierska ringer ett videosamtal till KRY!

”-Hur var det här då?

-Jag ringer Kry, jag har skadat nacken”

Det är inte någon nyhet att svenska kändisar har en överdriven tilltro till Kry. Frågan är ju hur ett VIDEOSAMTAL hjälper om man har skadat nacken? Jag har aldrig använt Kry, men spontant så känns det mer effektivt att t.ex. uppsöka vård på riktigt om man har ont i nacken så att någon läkare iallafall kan känna på den. Modern teknik har sina begränsningar, och vad jag vet så går det inte att röntga via facetime.

Om jag hade varit influencer så hade jag iallafall sett till att skada mig medan jag haft ett samarbete med valfri nätläkartjänst. Följarna gillar genuina samarbeten som känns personliga, och det här hade varit ett bra exempel. Nu är det här uppenbarligen inte ett samarbete, men det tåls att tänka på i framtiden!

View this post on Instagram

Smärtstillande tabletter är ju bra men samtidigt inte så bra för man mår ju genast bättre och vill göra saker! Gav mig ut för att köpa strumpor till Ringo, svarta jeans till Ringo, vantar till Rambo, regnjacka till Falke, lusmedel till hela familjen. Och varenda expedit och varannan person på gatan frågar vad som skett och den första blicken jag får efter att jag svarat ”provade mig på en backflip i trampolin” är fanimej helt oslagbar. ”Ehhh aaaa ha. Oj då”. Vad de egentligen vill säga är ”Är du helt jävla dum i huvudet?!”. Jag skrattar högt, rycker på axlarna och svarar ”Är man cool så är man”. A men va fan i min ålder hade det lika gärna kunnat vara ”Halkade på trottoaren” så känner mig sjukt cool när jag ändå kan ge ett kul svar! Nu till osteopaten @jeanpinto så får vi se…

A post shared by Katrin Zytomierska (@katrinzytomierska) on

Med det sagt så hoppas jag att Katrin Zytomierska kryar på sig snart! Katrin är iallafall glad över att hon kan ge ett ”kul svar” på hur olyckan inträffade och känner sig ”sjukt cool”, och smärtstillande tabletter är jättebra!

Läxan som vi alla borde lära oss av det här är att man ska lita på sin ortoped och inte göra en bakåtvolt på en trampolin om man har nackproblem. Det här är helt klart veckans hittills bästa råd!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB