Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP – Avsnitt 6

av tramsfrans
blvip

Foto: TV4

Nu är det vintertid, men på Biggest Loser VIP-slottet är det konstant sommar och ett äkta paradis! Iallafall om man gillar att träna tills man mår dåligt medan någon filmar. Nedan kommer veckans höjdpunkter.

1: Alexandra Zazzis axel. I slutet av förra veckan fick vi se hur Alexandra Zazzi lämnade slottet för att låta en doktor ta en titt på hennes axel eftersom det ”small till” på ett träningspass. Läkaren har konstaterat att Alexandra har en väldigt dålig axel, men att den iallafall inte gått ur led. Nu ska Alexandra egentligen bara göra rehab, men samtidigt så är ju Biggest Loser VIP en tävling. Vad är viktigast, framgång i ett underhållningsprogram eller att man låter axeln återhämta sig? Jag vet inte!

2: Till sjöss med Gunilla och Kalle Moraeus. Veckans tävling går ut på att deltagarna ska bygga en flotte och därefter åka i den till en påle, där de ska vända och åka tillbaka på kortast möjliga tid. Eftersom Gunilla och Kalle är i samma lag så måste de samarbeta, och det går inte speciellt bra. Kalle måste ro för två personer, medan Gunilla är rädd för åran och menar att den kan klyva hennes huvud i två delar. Efter det så tror Gunilla att Kalle Moraeus ska välta och ramla över henne så att hon dör, och avbryter därför tävlingen genom att vråla ”I’VE HAD ENOUGH, I’M NOT DOING THIS”. Föga överraskande så vinner Erik och Zazzi tävlingen, men de är redan immuna efter förra veckan.

3: Gunilla kan inte vara med och träna. Precis som i de tidigare fem avsnitten så kan inte Gunilla vara med och träna, och den här gången berodde det på magont och en läkartid där hon ska få ”en slutlig dom” på hennes hälsoproblem tidigare i programmet. Vi var många som trodde att Gunilla fick en slutlig dom för två veckor sedan när läkarna meddelade att hon inte hade cancer, men det fanns tydligen fler slutliga domar som hon var tvungen att få höra och därmed slippa träna.

4: Erik Hörstadius fasta. Erik har fastat i 100 timmar (!) och har bara ätit två basilikablad samtidigt som han tränat hårdare än någonsin. Därför ligger han på gymgolvet och mår oerhört dåligt eftersom han inte fått i sig någon näring på fyra dagar. Tränar-Micke konstaterar att det inte är så bra att fasta samtidigt som man tränar, men tänker att det är bäst att Erik får inse det själv.

5: Invägningen! Deltagarna är fortfarande indelade i par, och nu är det dags för invägning! Paret som gått ned i minst vikt kommer tvingas till en eliminering där de övriga deltagarna får rösta och bestämma vem i paret som ska få vara kvar. Efter en spännande invigning där det avslöjas att Gunilla gått ner ett hekto (!) den senaste veckan så står det klart att deltagarna måste skicka hem antingen Gunilla eller Kalle.

6: Röstningsceremonin. Som ni kanske förstår så var det inte jättespännande tv. Vem ska röstas ut, Sveriges mest folkkära person genom tiderna eller Gunilla Persson? Efter att samtliga deltagare röstat på Gunilla så står det klart att hon tvingas lämna slottet, och Gunilla konstaterar att deltagarna var mycket mer ledsna för två veckor sedan när Pekka fick åka hem. Gunilla skyller dock sin utröstning på grupptryck, och menar att flera deltagare egentligen vill ha henne kvar men inte vågar säga det.

Nu har alltså Gunilla tvingats lämna Biggest Loser VIP. Jag misstänkte att produktionen skulle göra allt i sin makt för att behålla Gunilla i tävlingen så länge som möjligt, men det blev till sist för svårt eftersom hon inte ens ville vara med och träna. Gunilla kommer lämna ett stort tomrum efter sig, och programmet blir helt klart en tråkigare historia nu. Jag är dock glad för tiden vi fick tillsammans, och ser fram emot finalen då alla deltagare sammanstrålar på slottet igen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB