Startsida / Inlägg

Svenska Hollywoodfruar – Återträffen

av tramsfrans

7f90c1f1-0e17-42d7-8b94-1089a0b9c9bbFoto: TV3

Årets säsong av Svenska Hollywoodfruar tog slut förra veckan, men det finns ingen anledning att hänga läpp över det. Nu är det nämligen dags för två stycken återträffar, där fruar från alla tidigare säsonger ses igen och bråkar ännu en gång om det de bråkade om för fem år sedan! Jag har sett på första avsnittet, och nedan kommer höjdpunkterna från när fruarna sågs och rensade luften.

1: Martin Björk är programledare! Martin Björk har blivit flugen till Los Angeles på oklara grunder för att hålla i återföreningen. Gunilla är skeptisk och undrar om han är en medlare eller intervjuare, och Martin svarar att han är programledare. Om TV3 hade velat ha en medlare hade de troligtvis behövt kalla in Carl Bildt, Margot Wallström eller någon annan med erfarenhet av  komplicerade konflikthärdar.

2: Gunilla attackerar Margareta Svensson. Gunilla vrålar ”Du gjorde mitt barn illa och därför är du en dödlig fiende”. Anledningen till det var att Margareta kom med konstruktiv kritik på Erikas musikvideo en gång 2012. Margareta Svensson skryter blygsamt och konstaterar att Stevie Wonder brukar uppskatta hennes råd, men att Gunilla Persson är för fin för att ta dem. Gunilla konstaterar att om det nu går så himla bra för Margareta så är det konstigt att hon sitter i olika gallerior och spelar piano. Point taken.

3: Isabel Adrian och Gunilla Persson sluter fred. Alltihop handlar faktiskt inte om gamla sår som rivs upp! Isabel och Gunilla kramas med varandra, och erkänner båda två att det blev lite tokigt den där gången 2011 då Gunilla tog med sig sin katt Tusse hem till Isabels allergiska småbarn. Skönt att det äntligen blev utrett! Maria Montazami passar också på att be om ursäkt för att hon hånade Gunillas hem en gång, för det var faktiskt jättefint!

4: Hollywood Hollyweird. Under säsongen som Margareta var med så spelade hon in låten ”Hollywood Hollyweird” och tillägnade den Gunilla. Sex år senare är Gunilla fortfarande rasande, och Margareta konstaterar att det kanske inte var så bra att spela upp låten för Gunilla på en frulunch. Under samma frulunch så kallade Gunilla Maria Montazami för ”satmara”, och Maria sa att hon aldrig någonsin vill ha något att göra med Gunilla igen. I återträffprogrammet så mår fruarna oerhört dåligt över detta, men nu är alla bästa vänner igen! Eller ja, alla förutom Gunilla och Margareta då.

5: Mediumbråket. Vi minns alla den gången då Åsa Vesterlund hälsade på hos Gunilla och tog med sig ett medium för att driva ut onda andar utan att Gunilla bett om det. Gunilla var i ett upprivet tillstånd eftersom Tusse var spårlöst försvunnen, och släppte inte in Åsa och mediumet. Åsa poängterar att mediumet faktiskt jobbar med mycket annat också, och att de inte alls skulle driva ut några onda andar från Gunillas hus. Gunilla är fortfarande skeptisk.

6: Mordförsöket. Förrförra säsongen av Svenska Hollywoodfruar blev en dramatisk historia efter att Åsa kastade ett vinglas på Gunilla. Anledningen till det var att Gunilla sagt hon hoppas Åsa får ett barn snart så att hon blir lycklig. I återträffprogrammet så hävdar Gunilla att hon inte visste om att Åsa har haft svårigheter med att bli gravid, men Åsa hävdar att Gunilla visste det. Martin Björk konstaterar att det fortfarande råder dödläge i frågan, men Åsa Vesterlund meddelar att hon ska fundera på om hon någonsin kommer kunna förlåta Gunilla.

Som ni märker så blev knappast allt utrett i första avsnittet av återträffen, och nästa vecka fortsätter fruarna att tala ut om bråk som hände för fem år sedan. Vad kan möjligtvis gå fel när man drar upp gammalt groll från förr!? Nästa vecka gästas programmet av ännu fler fruar, bland annat Anna Anka och några till som jag inte kommer ihåg namnet på. Längtar redan!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB