Startsida / Inlägg

Svenska kändisar som tackar nej till realityserier

av tramsfrans
annabook

Alla vet att den stora kändistrenden 2018 är att ha sin egen realityserie. Jag orkar knappt lista alla kändisar som har blivit med reality de senaste åren, men man kan väl säga att vissa har varit mer framgångsrika än andra.

Nu har jag märkt av en ny trend, och det är att det allra senaste är att tacka NEJ till en egen realityserie! Därefter måste man prata om det med pressen och berätta varför man inte kan ha ett kamerateam i hasorna 24 timmar om dygnet. Anna Book fick till exempel ett erbjudande förra hösten men valde att inte acceptera det. Nöjesbladet rapporterar:

”Men allt snurrade fort i höstas och sångerskan kände att hon inte riktigt hängde med. Tajmingen var heller inte den rätta.

– Det var så mycket som hände runt mig och min familj under den här tiden, så jag var tvungen att tänka några varv till och kom fram till att familjen måste komma i första hand”

Här kommer ett stycke svensk kändisvisdom. Din familj kommer alltid vara viktigare än ett erbjudande från TV4/Kanal 5/Viafree. Det är verkligen en otrolig insikt att få! Tänk att man ibland kan få en så stark känsla för vad som är rätt och fel! Alltså att familjens välmående går före en realityserie.

Om ni frågar mig så hade en reality med Anna Book varit för bra för att vara sann, så det är lika bra att det inte blir av. Nu har Anna Book visserligen haft en detox från sociala medier ända tills igår, men tidigare har hon ju ändå sänt live på Instagram iallafall några timmar om dagen. Det är som att hon redan haft en realityserie, bara det att ingen har betalat henne eller regisserat!

En annan person som tackat nej till en egen realityserie är Blondinbella. I våras släppte Bella ett pressmeddelande att hon skulle skaffa en tv-serie innan det ens var bestämt, men nu har alltså planerna chockerande nog blivit skrinlagda. Bella bloggar:

”Jag har valt att tacka nej att göra min egen tv-serie Being Bella. I våras insåg jag att jag timingmässigt var för sent ute. Majoriteten av de svenska realitys som släpps nu kommer inte att bli en succé. Tyvärr.”

Intressant att Bella kände på sig att hennes realityshow inte skulle bli en succé utan att ens ha spelat in något avsnitt? För övrigt så känns det där som ett uttalande man säger om man är rädd för att misslyckas. Typ ”det är ingen idé att jag försöker för det kommer ändå inte gå”.

Dessutom så har ju Bella fel. Ingenting tyder på att svenska realitygenren håller på att bromsa in. Alltihop beror på personen bakom och hur folkkär den är. Följer man en tråkig kändis (nämner inga namn) så är det inte så konstigt att det inte blir så bra, men bara du castar rätt så finns det absolut stora möjligheter att lyckas. Wahlgrens värld vann typ allt som går att vinna på Kristallen i helgen, så att svensk reality är på väg utför är helt enkelt inte sant.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB