Startsida / Inlägg

Camilla Henemark talar ut om Kristallen-skriket

av tramsfrans
951e7f6f-482d-4ff9-a44d-168d1586670e

I helgen så rapporterade jag om Camilla Henemarks otippade politiska ställningstagande på Kristallen-galan då hon vrålade ”prata svenska” till Anna Anka. Redan nu ett klassiskt tv-ögonblick! Igår så gästade Camilla Breaking News (antar att SVT Agenda inte hade tid i söndags) och utvecklade vad hon egentligen menade. Nöjesbladet rapporterar:

”Utbrottet hade varken med Anna Anka som person eller hennes skånska dialekt att göra, menar Camilla Henemark.

– Hon gjorde för några år sedan ett uttalande, där hon tyckte att man ska lära sig svenska när man bor i Sverige och att hon minsann hade lärt sig amerikanska jättesnabbt när hon kom till USA. Det har varit lite diskussioner kring det där, så då tänkte jag att hon ska väl kunna prata svenska då.., börjar Camilla Henemark men säger samtidigt att ”kuppen” inte var helt genomtänkt.”

Man kan säga mycket om Camilla Henemark, men jag måste säga att hon har ett imponerande långtidsminne som kommer ihåg utspel och citat från Anna Anka anno 2009. Har jag funnit min överman i oviktiga kändis-anekdoter? Tänk att Camilla gått omkring och tänkt på det där i flera ÅR!

”Camilla Henemark erkänner utan omsvep att hon dessutom hade druckit alkohol före galan.

– Jag hällde faktiskt i mig två eller tre glas vin utan att äta mat innan, som man alltid säger, men det var faktiskt så.”

Att ha druckit alkohol innan Kristallen är dock ingenting man behöver skämmas för. Jag har varit på Kristallen två gånger och mitt intryck var att de flesta druckit ”2-3 glas” innan de kom dit. Jag lägger ingen värdering i det, men det är trots allt firmafest och jag tror inte Camilla var ensam om att ha druckit lite vin innan.

”Nu säger Camilla Henemark att hon tar en timeout.

– Jag kommer inte få jobba på ett bra tag i det här landet. Jag får antagligen gå i pension.”

Det här ställer jag mig dock frågande till. För att kunna ta en timeout så måste man ha ett uppdrag, och det har väl inte Camilla haft sedan Biggest Loser VIP och Farmen VIP 2017? Man kan ju inte ta en timeout om man inte har något att ta timeout ifrån!

Med det sagt så tror jag inte Camilla behöver vara så oroad. Att skrika sådär till Anna Anka var visserligen ogenomtänkt, men det ledde ju ändå till publicitet och en medverkan i Breaking News. Jag tror knappast att vi har sett det sista av La Camilla i svensk tv. Om det är någonting som svensk tv älskar så är det en oförutsägbar kändis, så jag tror att Camilla kommer klara sig bra ändå och överleva oss alla. Det är ju därför vi gillar henne!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB