Startsida / Inlägg

Love Island-premiären

av tramsfrans
loveisland

Det har varit en lång sommar, men nu är tv-torkan över och vi får äntligen se något annat än Lotta på Liseberg! Igår hade Love Island premiär på TV4, och jag har självklart sett första avsnittet. Grovt förenklat så kan man säga att det är lite som Paradise Hotel fast med ambitionen att deltagarna ska bli kära på riktigt, och att det finns en app där tittarna får rösta och bestämma vad som ska hända i programmet. Nedan kommer mina reflektioner!

1: Varför tror alla som är med i dokusåpor att det går att lita på sin partner? Ja ni vet själva hur det är! Deltagarna har precis kommit dit och blivit ihopmatchade med någon de aldrig träffat förr, och säger saker som ”Hmm X är gullig men jag vet inte om jag kan lita på honom…”. SJÄLVKLART så kan du inte lita på honom, ni har känt varandra i ungefär två timmar!

2: En av killarna sa att han hade varit ”förlovad och vice versa”. Är det någon som kan förklara vad det innebär att vara förlovad och vice versa?

3: Misslyckade manlighetsprov. Killar älskar att vara manliga. Tyvärr så blev det lite fel när en geting kom och störde en dejt, varpå killen skulle vara lite cool och slå ihjäl den för att ”rädda tjejen” vilket innebar att han blev stucken och foten svullnade upp. Succé! Hoppas han hade med sig sitt europeiska sjukförsäkringskort.

4: Deltagarna blir chockade över otroligt väntade saker. Det här var visserligen en teaser till nästa avsnitt, men VEM hade kunnat ana att det skulle komma in TVÅ TJEJER TILL I HUSET!!! Har det någonsin tidigare hänt i en dokusåpa att en till person kommit in som en överraskning? Deltagarna såg iallafall ut att vara otroligt chockade över den otippade vändningen.

5: ”Jag har haft svårt att hitta kärleken tidigare, men nu är jag redo att verkligen satsa seriöst och hitta den rätte för mig!”. Det är därför jag ställer upp i en dokusåpa på TV4, det måste vara här alla vettiga personer har gömt sig under alla år!

6: Hur många kärleksprogram med inoljade personer tål egentligen Sverige? Det är vanligt att det pratas om lärarbrist och att ingen vill jobba inom vården, men varför är det ingen som pratar om de riktigt stora problemen? Att det börjar ta slut på snygga personer som dessutom gör sig bra på tv!!! Det kommer visserligen nya årskullar hela tiden, men jag är ändå oroad i takt med att fler och fler program kommer. Hittills har inget bekant ansikte dykt upp i Love Island, men det vore inte direkt en chock om en gammal Paradise Hotel-deltagare dyker upp i jakt på nya instagramföljare.

7: Alla deltagare sover i samma rum. Jag vet inte varför alla ska sova i samma rum varje natt, men hittills känns det ungefär som ett konfirmationsläger fast alla är fulla. Eller är det en tyst protest mot trångboddheten och Sveriges bostadspolitik? Det är trots allt valår på TV4.

 8: Behövs verkligen Love Island? Jag tror det är för tidigt att säga, men precis som Karolina Fjellborg skrev så känns marknaden aningen mättad. Det som känns roligt är att programmet sänds direkt med en dags fördröjning och att man som tittare kan vara med och bestämma vad som ska hända, men när jag kollade på det så kändes det ungefär som vilken sexsåpa som helst och då brukar jag alltid tröttna. Jag ska dock försöka ge programmet en chans! Tyvärr så ska det gå en timme om dagen VARJE DAG i sex veckor, och jag vet inte om jag är redo för den sortens engagemang. Kollar man på Paradise Hotel får man iallafall vila på helgen, men att följa Love Island är ju nästan lika tidskrävande som att dejta själv!

Taggar Love Island
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB