Startsida / Inlägg

Bianca Ingrossos semesterproblem

av tramsfrans

Jag har tidigare rapporterat om att det viktigaste uppdraget man har som influencer är att informera sina följare och fans om att det faktiskt kan vara jättejobbigt. Många influencers tar det här uppdraget på största allvar, och en av dem är Bianca Ingrosso. På Instagram berättar Bianca om hur jobbigt det är att åka på semester som influencer.

 Som influencer får man ALDRIG njuta av en hundraprocentig semester! Det är alltid jobb från tidig gryning till solnedgång, och Instagram sköter inte sig själv. Ni vet själva hur jobbigt det kan vara att göra en boomerang när man skålar, eller beställa in alla rätter på hela menyn utan att äta dem för att kunna lägga upp en bild på det som visar sig vara mest instagramvänligt.

Bianca går till och med så långt att hon konstaterar det är mer jobb på semestern än vad det är hemma. Här skulle jag dock vilja sätta ner foten, och poängtera att det inte är så himla lätt att åka på semester som en vanlig person heller. Jag vet inte vad Bianca tror att vi vanlisar gör på våra semestrar, men det kan faktiskt vara rätt ansträngande också.

Alla som rest med barn kan nog skriva under på att det ofta inte är någon dans på rosor, och många gånger när jag åkt på kortare semestrar så har jag känt mig tröttare när jag kommer hem än när jag åkte. Självklart så beror det på var man åker och vad man gör, men att det ibland är jobbigt att åka på semester är knappast något som är unikt för influencers?

Skillnaden mellan en influencer och en vanlig person är väl att vanliga personer oftast inte får betalt för att ta med barnen på vattenland och trängas vid Eiffeltornet, utan istället går minus från början till slut.

Jag förstår att Bianca utgår från sin egen verklighet och att hon inte ber om sympatier, men jag tänkte att det kanske är en tröstande insikt för henne att förstå att vi andra inte har det så himla härligt hela tiden heller? Vi kan också ha riktigt jobbiga semestrar trots att vi slipper skapa content! Det är tur att man kan vila upp sig på jobbet när man kommit hem iallafall.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB