Startsida / Inlägg

Blondinbellas dröm om privatplan

av tramsfrans
bella

Blondinbella har äntligen talat ut om hur hon resonerar kring sitt flygresande. Som vissa av er känner till så är hon i princip folkbokförd på Arlanda, och flyger iallafall några gånger i månaden i tjänsten, både inrikes och utrikes. Det är det många andra som gör också, men hon nöjer sig inte med det. Hon vill flyga helt privat!

”Jag kommer så fort ekonomin tillåter att flyga helt privat för att kunna vara ännu mer effektiv, då skulle jag hinna flera länder på färre dagar och jämt hinna hem till dagishämtning.”

Jag tycker verkligen det är helt hysteriskt att Bella ens överväger att flyga privat. Finns det någon i hela världen förutom kungligheter, världsstjärnor och supermiljardärer som skulle få för sig att det är en rimlig grej att lägga ner pengar på?

Inte för att vara sån, men jag tror faktiskt inte att Bella förstår vad det kostar att flyga privat eller hur det funkar över huvud taget. Ungefär som att man får lyfta, landa och checka in lite som man vill över hela världen, och dessutom med högsta möjliga flexibilitet om man t.ex. måste hämta ungarna tidigt på dagis. Man kan inte taxa ut på Heathrow hur som helst eller få för sig att mellanlanda spontant på Charles de Gaulle på vägen hem.

Utöver det så finns det en del annat att tänka på också! Typ om hon ska äga flygplanet själv? Parkera det på Lidingö? Ha en privat pilot som står standby redo för en akut flygning till Kastrup? Försäkring till planet? Bekosta bränsle? Betala skatter och start- och landningsavgifter för jordens alla flygplatser? Vi snackar miljoner på miljoner.

”Förhoppningsvis blir flygbolagen mer och mer gröna och i framtiden kanske vi får se ett Tesla-plan, vem vet. Något som definitivt kommer att komma innan är Hyperloop – Snabbhastighetståg. Med dessa kommer man att kunna ta sig Stockholm – Berlin på 45 minuter. När det är möjligt kommer flygresorna inom Europa att blir färre. Men tills dess har jag svårt att minska på resorna.”

Stockholm-Berlin på 45 minuter? Absolut, det ligger nog bara 2-3 år framåt i tiden. Idag får man vara glad om man hunnit passera Södertälje på den tiden. Tyvärr så tror jag inte att det blir något snabbtåg under Östersjön till Berlin sålänge ni som läser det här lever, men OM den dagen kommer så kan Bella tänka sig att minska sitt flygresande inom Europa! Bra och viktigt med ett långsiktigt mål!

Taggar Blondinbella

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB