Startsida / Inlägg

Peter Jihde rasar mot Coop

av tramsfrans

Peter Jihde råkade ut för något hemskt igår. Han handlade på Coop Lidingö och upptäckte att någon placerat en låda med apelsinchoklad vid frukten! Enligt Peter Jihde så är det här under ALL kritik! I ett inlägg på Instagram som tyvärr har tagits bort nu så skrev Peter Jihde såhär:

”Fy fan COOP! Choklad i fruktdisken är något av det lägsta jag varit med om. Gör om! Gör rätt! #jihdesdiabetes” 

Nu kanske jag slår in en öppen dörr här, men om choklad i en fruktdisk är det lägsta man har varit med om så kan man inte ha varit med om speciellt mycket jobbigt? Alltså det beror ju på vad man jämför med, men det är väl ingen som tror att Coop Lidingö har placerat ut apelsinchoklad vid fruktdisken för att håna diabetiker? Aftonbladet rapporterar:

”Nöjesbladet har varit i kontakt med Coop, som hälsar att butikschefen insåg att placeringen kan uppfattas som olämplig och tog bort lådan med choklad efter att Peter Jihde framfört sin kritik på plats i butiken.

– Det stämmer att det låg apelsinchoklad vid apelsinerna. Peter pratade med butikschefen som förstod och åtgärdade detta på en gång, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.”

Alltså, jag vet inte var jag ska börja. Det här måste vara det mest svenska jag någonsin hört talas om. Någon i en mataffär blir kränkt över att apelsinchokladen har blivit placerad bredvid apelsinerna och kontaktar en chef som genast tar bort den förolämpande apelsinchokladen så att ingen annan ska bli illa till mods av den ondskefulla kakao-provokationen. Tänk vad mycket hemska saker som hade kunnat hända om apelsinchokladen fått vara kvar!

Nu har dock Peter Jihde lagt upp en ny bild på Instagram och berömmer Coop för deras snabba agerande.

Gjort om. Gjort rätt.#jihdesdiabetes #coop

A post shared by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Det känns väldigt Peter Jihdiskt att kommunicera via korta meddelanden på bananer, men jag tycker faktiskt att Coop borde gå ett steg längre och ta bort ALL apelsinchoklad från samtliga affärer, oavsett var den är placerad! Det är faktiskt det minsta de kan göra för Jihdes diabetes.

Taggar Peter Jihde
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB