Startsida / Inlägg

Leif GW Persson går till attack mot SVT

av tramsfrans
0b8639b5-eb31-4352-bfae-5a312c651bc4

Det är verkligen inte lätt att vara HR-chef på SVT nuförtiden. Det går knappt en enda dag utan att någon av deras anställda pratar ut i media om hur hemskt det är att jobba på SVT och att de i princip blir behandlade som något som katten släpat in. Rickard Olsson, Lasse Kronér, Claes Elfsberg och nu även Leif GW Persson! Man behöver inte direkt vara raketforskare för att notera sambandet att alla som klagar är medelålders eller äldre män.

Leif GW Persson är den senaste att gå till attack mot sin arbetsgivare och säger såhär i en intervju i Aftonbladet:

”När jag fyllde 70, kan jag tycka att någon kunde ha ringt och sagt grattis. Blommor skiter jag i, vill de skicka en låda brännvin skulle jag inte ha hindrat dem. Men fan, på TV 4 är det ständig uppbackning.”

Jag förstår verkligen inte varför alla dessa SVT-män känner ett så enormt behov av att prata om missförhållanden på sin arbetsplats hela tiden. Visst, det är klart att journalisterna ställer såna frågor, men det är väl ingen som tvingar dem att svara? Alla som är någorlunda offentliga vet att allt man säger i en kvällstidningsintervju blir stenhårt vinklat och ändå så fortsätter de häva ur sig massa skit så fort en journalist viskar ”TV4”.

Är det SYMPATI de är ute efter när de klagar? Personligen så tror jag att majoriteten av Sveriges befolkning har svårt att känna sympati för manliga programledare på SVT som tjänar flera miljoner om året. Det finns faktiskt folk som har det värre på svensk arbetsmarknad idag.

Ingen professionell arbetsplats i Sverige skulle väl skicka ”en låda brännvin” till en anställd som fyller jämnt? Det här är inte Danmark!

De flesta manliga profiler på SVT verkar tycka att det är någon sorts uppoffring att jobba inom public service, och att de gör det bara för att vara snälla. Ändå så stannar de år efter år men hotar att gå över till TV4 minst en gång i kvartalet. Om det nu är så himla härligt på TV4 så borde de väl ha gått över för längesen? SVT har säkert sina problem precis som alla andra arbetsplatser, men om man vantrivs så otroligt mycket så är det väl ingen som tvingar en att vara kvar år efter år?

Jag har bara ETT önskemål inför den här hösten, och det är att alla män på SVT ska sluta prata ut i media om hur hemskt det är att jobba på SVT och istället göra det som de får betalt för. Det vill säga jobba på SVT!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB