Startsida / Inlägg

Rickard Olsson talar ut om SVT (igen)

av tramsfrans

Nu har det hänt igen. Rickard Olsson har talat ut om sin osäkra framtid på SVT med en journalist! Senaste gången så skrev jag om det här. Den här gången är det Expressens tur att skriva om det interna HR-mysteriet på SVT och varför de vill lägga ner allting som Rickard Olsson programleder.

”– Det återstår att se eftersom det pågår någon slags förhandling om framtiden. Men jag kan tycka att om man utger sig för att vara bäst i klassen och är stor och stark, då ska man vara schysst också. Framför allt om man har hög svansföring. Då måste man walk the talk.”

Det återstår att se om Rickard Olssons taktik att offentligt trashtalka sin arbetsgivare kommer ge ett gott resultat. Jag är ingen expert på TV-branschen, men i de flesta andra branscher så brukar det inte underlätta att vara passivt aggressiv mot sin arbetsgivare.

”– Jag får hitta min inkomst någon annanstans, leta andra uppdragsgivare. Det pågår möten hela tiden. I dag finns det så många kanaler som inte har med tv att göra. Jag håller alla dörrar öppna och öppnar själv dörrar.”

Om det är något jag verkligen har lärt mig under min tid i mediebranschen så är det att det alltid ”pågår möten hela tiden”. Det är typ det enda folk gör hela tiden! Möten möten möten. 10% av mötena kanske utmynnar i något konkret, men för det mesta så är det bara blaha blaha och ännu en besöksbricka man glömmer bort att lämna tillbaka till receptionen.

”Skulle du kunna tänka dig att gå till TV4?

– Ja, jag är frilans så mina lojaliteter ligger hos den som vill dansa med mig. På TV4 har jag gjort ’Nyhetsmorgon’ och den typen av program passar mig, det är det jag vill göra.”

Varsågod TV4! Kan ni hantera Peter Jihde så borde ni rimligtvis kunna ta er an Rickard Olsson också. Tänk på saken iallafall. Det dröjer nog inte länge innan Rickard kontaktar er via en intervju i valfri svensk kvällstidning.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB