Startsida / Inlägg

SVT-konspirationen mot Rickard Olsson

av tramsfrans

Stoppa pressarna, Rickard Olsson har återigen talat ut angående sin arbetsgivare SVT! Ibland undrar man hur det hinner spelas in någon tv med honom över huvud taget eftersom det mesta av hans tid verkar tillbringas med att konstatera att ingen vill göra tv med honom längre.

Till Rickards försvar så har det dock varit MYCKET det senaste året kring honom. Petningen som vasaloppsreporter, beskedet om att Vem Vet Mest ska göras om och sändas en gång i veckan, och nu BOMBEN att ”Sommarkväll med Rickard Olsson” inte får en ny säsong nästa år. Aftonbladet rapporterar:

”Tittarsuccén till trots – ’Sommarkväll med Rickard Olsson’ är nedläggningshotat. Nästa sommar präglas av såväl val som fotbolls-VM. Därför har SVT inte gjort någon ny beställning på det folkkära programmet, berättar Rickard Olsson.

– Jag gör billig tv som lockar många tittare, men det räcker uppenbarligen inte.

Det är alltså både fotbolls-VM och valår nästa år. Om man frågar Rickard Olsson så verkar det dock mest bara vara dåliga ursäkter till att man inte vill göra tv med honom istället.

”Allting verkar vara helt slumpstyrt nu för tiden. Jag fattar faktiskt ingenting, om jag ska vara ärlig. Jag har alltid trott att om man gör program som genererar tittare och för en låg budget, så är det bra. Men nu visar det sig att det inte spelar någon roll.”

Ja jag vet inte. Bara för att ett program har många tittare så behöver det ju inte betyda att det är bra per automatik. Personligen tycker jag inte det är så konstigt att ett SVT-program som sänds klockan 20 på lördagar har bra tittarsiffror eftersom det är då flest personer kollar på tv. Att den största konkurrenten är de intellektuella korsorden i Sommarkrysset på TV4 kan också eventuellt vara en bidragande faktor.

”När er rubrik är ’Rickard rasar’, så är det inte att jag är arg, utan att allt rasar. Jag är otroligt förbryllad. Och just tystnaden runt omkring det hela gör mig ännu mer förbryllad. Jag är väldigt kär i public service och SVT. Jag tycker väldigt mycket om dem, men det här tycker jag inte om”

Eventuellt så är det lite dramatiskt att påstå att ”allt rasar” bara för att man inte får vara reporter på Vasaloppet, men jag gillar ändå Rickard! Han är förmodligen den största huvudvärken på SVT:s HR-avdelning just nu, men jag har ju alltid haft en förkärlek till folk som föredrar att kommunicera med sin arbetsgivare via kvällspress. Hittills så verkar det dock fungera sådär.

Avslutar det här inlägget med en solig throwback till april 2013 då jag var med i Vem Vet Mest! Jag brukar mest skryta om det på Tinder, men jag tänkte att ni också kanske ville veta. Åkte tyvärr ut precis innan finalen på en sportfråga, och jag är fortfarande väldigt bitter.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB