Startsida / Inlägg

Update: Anna Books köksbord

av tramsfrans

Vi som har följt Anna Book de senaste åren har länge varit oroade för hur det ska bli med hennes köksbord. För att uppdatera er som har missat den här världsomvälvande händelsen så var Arga snickaren på besök hos Anna för drygt ett år sedan, och i samband med detta så byttes familjens köksbord ut. Glädjen var enorm i Casa Toledano Book, men mörka moln tornade upp sig i horisonten.

När Arga snickaren var på återbesök några månader senare så konstaterades det att det köksbord som familjen fått av Kanal 5 inte höll måttet. Såhär rapporterade jag i januari i år:

”Enligt Anna Book så rymdes det cirka 18-20 personer (!) runt hennes tidigare köksbord. Det köksbordet har nu blivit utbytt mot ett nytt bord som står på exakt samma plats, men sittkapaciteten har nu reducerats under mystiska omständigheter. Antalet personer som får plats kring köksbordet har minskat från 20 till endast 6! Väldigt märkligt med tanke på att det nya bordet står på exakt samma plats som det förra och bara är marginellt mindre.”

Det visade sig att det nya köksbordet blev dödsstöten för det sociala livet hemma hos familjen Toledano Book. Det gick knappt att ha folk hemma längre på grund av den plötsligt uppkomna utrymmesbristen. Tallrikarna, serveringsfaten och chiliexplosionskryddan har fått trängas på det rangliga bordet och allt har varit miserabelt.

Nu har dock Anna Book beslutat sig för att göra något åt problemet. Hon har lagt upp en bild på ett jättestort köksbord från ett visningskök på Instagram! Lite som en målbild, för att visa att ingenting är omöjligt!

Bam! Det där köksbordet skulle man helt klart kunna anordna en tjurfäktningsturnering på. Nu återstår bara problemet att utrymmet där köksbordet ska stå hemma hos Anna Book fortfarande är lika stort som det alltid har varit.

Fortsättning följer i den här geometriska konflikten men om det är någon dam, herre, tjej, kille, flicka, pojke eller icke-binär person som ska tänja på gränserna för grundläggande fysik och geometri så måste det vara Anna Book. Jag återkommer så fort jag hör något nytt, och ligger tillsvidare i en buske utanför ett Mio-varuhus nära dig.

Taggar Anna Book
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB