Startsida / Inlägg

RECAP – Arga snickarens återbesök hos Anna Book

av tramsfrans

Igår så var Arga snickaren på återbesök hos Anna Book! Eller ja, Arga Snickaren var inte där personligen eftersom han har flytt till TV4. Allt för att slippa göra ett återbesök i Casa Toledano Book!

Ett tv-team var iallafall på plats och inspekterade förödelsen och nedan har jag samlat några av mina starkaste intryck från avsnittet.

1. Anna Book klagar på att hennes diskmaskin inte diskar rent. Ingenting som Anna stoppar in i diskmaskinen blir rent! Och om det är något som är rent så är det inte torrt, vilket har fått oerhörda konsekvenser i familjens dagliga liv. Hela familjen mår dåligt och Anna Book har inte haft en lyckad diskning sedan våren 2016. Det är oklart om Anna har testat byta program på diskmaskinen eller om hon bara kör snabbprogrammet.

2. Anna Book klagar på att hennes torktumlare inte torkar. Enligt Anna Book så är all tvätt dyngblöt efter avslutad torktumling. Det har ALDRIG varit något vatten i torktumlarens vattenbehållare! Annas man Roberto tar till och med loss den för att visa Sverige att den är torrare än Sudan. Eftersom Arga snickaren installerade torktumlaren under sommaren 2016 så innebär det att familjens kläder varit konstant blöta sedan dess.

3. Anna Book klagar på att hennes nya köksbord inte är tillräckligt stort. Enligt Anna Book så rymdes det cirka 18-20 personer (!) runt hennes tidigare köksbord. Det köksbordet har nu blivit utbytt mot ett nytt bord som står på exakt samma plats, men sittkapaciteten har nu reducerats under mystiska omständigheter. Antalet personer som får plats kring köksbordet har minskat från 20 till endast 6! Väldigt märkligt med tanke på att det nya bordet står på exakt samma plats som det förra och bara är marginellt mindre.

4. Anna Book klagar på att Arga Snickaren slängde hennes gamla soffa. Tidigare hade Anna Book en ljusbeige hörnsoffa med schäslong där det fick plats ungefär 19 personer enligt henne själv. Arga Snickaren bytte ut den stora beiga soffan och ställde istället dit en vit tresitssoffa samt två fåtöljer. Detta skulle visa sig vara förödande för Anna Books sociala liv. Gäster brukar tydligen ramla i glipan (!) mellan fåtöljerna, och den vita soffklädseln måste tvättas flera gånger i månaden. Dessutom så är sittkapaciteten ett problem även här, eftersom ca 13 sittplatser har försvunnit i tomma intet.

5. Anna Book klagar på att en list i köket går sönder VARJE dag! Ja, VARJE dag så måste familjen sätta tillbaka en list som lossnar under diskmaskinen. Så här har det alltså varit varenda dag sedan sommaren 2016. Familjen står helt handfallna och vet inte vad de ska göra. Att ringa en hantverkare som sätter fast listen på ett korrekt sätt verkar iallafall vara totalt uteslutet. Det rimliga är ju givetvis att istället kontakta Kanal 5.

6. Anna Book klagar på att Arga Snickaren inte kaklade om hennes kök. Arga Snickaren gav Anna Book nya köksluckor och en köksö. Anna Book har dock svårt att glädjas över det eftersom det egentligen var KAKLET hon inte gillade! Hemskt att Arga Snickaren inte kaklade om hennes kök under de två inspelningsdagarna som han var där! Att kakla om ett helt kök tar ju som bekant max en halvtimme.

Enligt mina egna beräkningar så har Anna Book fått nya vitvaror för ungefär 30.000 kronor. Spis, kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare från Samsung, och det är ju knappast nåt man köper på Dollar Store. Lägg därefter till soffa, fåtöljer, köksbord, sex stolar, nya köksluckor, köksö och nya tapeter i köket.

Totalt så borde det röra sig om minst 60.000-70.000 kronor som Anna Book fått HELT GRATIS. Att hon då sitter och klagar på att hon måste tvätta sin soffklädsel ofta och att de inte kaklade om köket känns lite… magstarkt.

Kämpa på Anna! Jag hoppas att du återigen kommer kunna samla 18-20 personer runt ditt köksbord igen inom en snar framtid. Arga Snickaren borde genast rätta till de geometriska dimensionerna i din matsal. Helt sjukt att de förminskade rummet så mycket.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB