Startsida / Inlägg

Charlotte Perrellis spanskkunskaper

av tramsfrans

Igår var det midsommar och jag bloggade ingenting eftersom jag antog att ni var fullt upptagna med att låtsas att ni har trevligt. Själv så fraktade jag en smörgåstårta genom kollektivtrafiken (rekommenderas ej), drack bubbel och åkte hem tidigt.

Något som däremot gjorde mig mycket upprörd igår kväll var att jag gick igenom Charlotte Perrellis instagram och upptäckte bristande kunskaper i det spanska språket.Vem ska berätta för Charlotte att det inte stavas ”Espania”? Hon har skrivit det lite för många gånger nu för att avfärda det som ett slarvfel. Rätt stavning är givetvis España, om man absolut vill skriva det på spanska bara för att man råkar vara där på semester. Det vet till och med Anna Book.

Min husguru och ledstjärna Magdalena Ribbing på Dagens Nyheter skriver såhär angående att rätta personer som uttalar ord fel, och jag antar att det även borde gå att applicera på när folk stavar fel på utländska ord.

 

”Ingen vill som du skriver, gå genom livet med felaktigt uttal av ord. En hel del medmänniskor är toleranta eller bara ointresserade, men många som vet hur det aktuella ordet uttalas korrekt kommer att tycka att det är antingen besvärande eller okunnigt med ett tydligt feluttal. Alltså gör du den som uttalar ett ord fel en tjänst om du korrigerar ordet.”

Enligt Magdalena Ribbing är det alltså okej att rätta den här typen av misstag. Jag tänker dock INTE vara den som påpekar detta på Charlotte Perrellis instagram. Vi har redan bråkat tillräckligt.

För övrigt så förstår jag inte poängen med att åka utomlands och fira midsommar och bara äta svensk mat, men det får man väl inte säga i det här landet längre! Alltså att aktivt checka in sillburkar och hovmästarsås när man ska åka till Spanien… Inte för att vara Malena Ernman, men isåfall kan man väl lika gärna stanna hemma?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB