Startsida / Inlägg

Bianca Ingrossos semesterbesvikelse

av tramsfrans

Sommar innebär semester, och den här sommaren har många valt att återigen åka utomlands! ”Svemester” i all ära, men det verkar som att de flesta som har möjligheten har flytt Sverige nu igen när det går att resa utan tester och intyg!

En person som lämnat Sverige för solen är Bianca Ingrosso, som i skrivande stund befinner sig på Mallorca. Bianca har tidigare beskrivit Mallorca som hennes andra hem, men den här sommaren är hon inte särskilt imponerad. I en story på Instagram skriver Bianca följande.

Foto: Instagram

”Vi missade precis våra bokade solstolar. Åk inte till Palma haha. Du kan inte få en säng, lunch- eller middagsbokning och servicen på hela ön är så, så, så dålig!! Folk behöver åka till Sverige för att se vänlig och professionell service. Nästa år åker vi till Saint Tropez istället haha” 

Anledningen till att Bianca missade sin solstolsbokning var för att alla taxis på hela ön var upptagna, och det verkar onekligen som att det är mycket folk på Mallorca just nu. Vem hade kunnat ana att det skulle bli trångt på Spaniens främsta turistö under högsäsongen i augusti!

Det är oklart hur stort gäng Bianca reser med, men att döma av hennes storys från tidigare i veckan verkar de vara rätt många. Att det inte går att boka bord samma dag för stora sällskap på Palmas mest populära restauranger under högsäsong är kanske inte så konstigt, men oavsett var man åker på sommaren brukar det krävas en del planering om man är ett stort gäng.

Som tur är har Biancas pappa Emilio en restaurang i Palma så att de slipper gå hungriga, men oavsett hur god maten är där så är det förståeligt att de vill prova något annat också.

Nästa år siktar Bianca på lugnet i Saint Tropez istället! Skämt åsido kan man säga mycket om franska rivieran, men det är inte direkt känt för att vara lugnt under sommarmånaderna.

Den som vill ha en lugn, avkopplande sommarsemester gör nog bäst i att undvika resmål som Palma, Ibiza, Mykonos och Saint Tropez. Det är mycket folk överallt i juli, men att åka till de mest klassiska jetset-resmålen och förvänta sig lugn och ro och halvtomma restauranger känns aningen naivt.

Pandemin var på många sätt positiv för de som valde att resa i Europa. Folkmassorna var borta, och det var enkelt att få bord där man ville äta. Den här sommaren är allt som vanligt igen, eller ännu värre. Den som vill ha lugn och ro gör nog bäst i att stanna hemma i Stockholm och njuta av stillheten!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB